NUTRITIE

Unde s-a ajuns… S-a inventat IAURTUL LA PLIC!

Foto: Pinterest.com

 

V-ati imaginat vreodata ca o cutie cu iaurt poate lua forma unui praf pastrat in plic? Sau ca resturile de la rosii pot fi folosite pentru a pregati o paine aromata, bogata in fibre? Nici noi!

Astfel de produse au fost prezentate la un targ de inventii organizat la Iasi, unde si-au dat intalnire mai multi tineri cercetatori.

Iaurtul pastrat in cutii, pe care il gasim acum in magazine, ar putea, in viitor, sa-si schimbe forma. Cativa tineri din Republica Moldova au regandit produsul, care vine la plic.

“Se amesteca si se lasa la repaus 40 minute, ca sa fie inabusit. Se formeaza iaurtul pe care il stim toti. Acesta isi pastreaza structura si gustul”. Iar cei care au gustat s-au declarat multumiti, noteaza reporterIS.ro

“Interesant, banuiesc ca e si foarte hranitor, are un gust normal si cred ca trebuie agitat mai mult”, a opinat o doamna mai in varsta.

Foto: reporterIS.ro

Locul din România cu ZERO radiaţii şi poluare

GREȘELI comune care îți MĂRESC factura la curent

Oboseală? Cum îți refaci RAPID rezervele de energie

“Este bun. La ora actuala, mai ales cand e criza de timp. Pana la urma societatea se dezvolta” si-a dat cu parerea o alta femeie.

Dar, o noua idee ne spune cum sa salvam resturile de rosii.

Pasionata de cercetare, o tanara sustine ca resturile de la rosii pot fi folosite intr-un aluat pentru o paine bogata in fibre.

Acestea sunt cele mai periculoase țigări: Riscul de CANCER e extrem de mare

Care sunt cele mai PUTERNICE zodii

Somnul în timpul zilei, PERICULOS pentru sănătate. Cu o singură excepție!

“Cercetarile sunt axate pe valorificarea deseurilor de tomate, obtinute la fabricarea sucurilor sau a altor produse din tomate. Acestea sunt uscate si maruntite, dupa care printr-o metoda inovativa, numita extractie super critica, se obtine uleiul si praful din tomate. Gata, acesta este adaugat in paine”, explica Olga Mihalache, doctorand.

Foto: Pinterest.com

Comentarii: