REVIEW

Învaţă cum să îţi cureţi cuptorul cu microunde: Durează câteva minute

Cuptorul cu microunde îţi creează probleme? Mereu e plin de grăsime şi ai dificultăţi să îl cureţi? Te învăţăm noi să îl faci „lună”. Durează doar câteva minute.

Punem pariu că nici nu mai ții minte de cât timp nu ți-ai mai curățat cuptorul cu microunde. Cu cât lași mai mult timp să treacă, cu atât mai dificil este de curățat, deoarece mâncarea veche se întărește și devine un chin să scapi de ea. Din fericire, există o soluție rapidă și foarte eficientă, așa că de acum nu mai ai nicio scuză.

Sănătatea din farfurie/ 3 REȚETE INEDITE: suc, salată și vin de pătrunjel

Băutura minune care te vindecă de cancerul la tiroidă: Reţeta e revoluţionară

Semnele care îți arată că ai o circulație sangvină deficitară. Ce trebuie să faci

Uite cum trebuie să procedezi:

Vei avea nevoie de următoarele:

-un vas pe care să îl poți folosi în cuptorul cu microunde;
-o scobitoare;
-oțet;
-apă;
-un burete.

Instrucțiuni:

Amestecă în vas părți egale de apă și oțet, conform RTV. Este suficient să folosești jumătate de ceașcă din fiecare, dar, dacă ai un cuptor cu microunde deosebit de murdar, poți dubla cantitățile.

Pune o scobitoare sau un alt obiect mic de lemn în soluția de apă cu oțet. Mulți sar peste acest pas, dar nu este recomandat, pentru că este o măsură de a preveni riscul unei explozii. Pentru a nu sta cu griji, cel mai bine este să urmezi cu sfințenie acest pas. Vei observa că pe scobitoare se vor forma bule de aer care vor permite soluției să fiarbă fără să explodeze. Pe suprafețele foarte netede ale obiectelor nu se formează bule, iar vasul ar putea exploda dacă este mișcat brusc. Cum majoritatea vaselor și castroanelor nu sunt perfect drepte, de multe ori nici nu mai este necesar să urmezi acest pas.

Sfaturi esenţiale ale nutriţioniştilor: Cum scapi de celulită

Dieta Anei Aslan, femeia care a învins bătrânețea

Sfatul nutriţionistului: Nu mânca niciodată aceste fructe dacă eşti la dietă

În funcție de cât de murdar este cuptorul tău cu microunde, lasă vasul să se încălzească pentru 5-10 minute. După aceea, mai lasă-l încă un minut sau două în cuptorul stins, pentru a elibera și mai mulți aburi.

Pune-ți mânuși de bucătărie, apoi scoate vasul din cuptorul cu microunde. Atenție! Va fi foarte fierbinte! După aceea, ia un burete și înmoaie-l în amestecul de apă cu oțet și șterge cu el pereții cuptorului cu microunde. Dacă nu a fost foarte murdar, nici nu va fi nevoie să folosești buretele, pentru că aburii degajați de fierberea apei cu oțet au înmuiat resturile alimentare și le vei putea îndepărta cu ușurință cu o lavetă sau un șervețel de hârtie.

Comentarii: