NUTRITIE

Îţi place fasolea, dar te temi de balonare? Trucurile de gătire care te scapă de această problemă

Foto: Pinterest.com

Deşi mulţi evită să consume fasole pentru că balonează, acest ingredient este delicios şi ar trebui să-l consumi din când în când, mai ales că dacă vei alege să ţii cont de nişte sfaturi simple vei obţine o mâncare delicioasă.

Care este cea mai simplă metodă pentru a pregăti fasolea, află mai jos:

Alege bine fasolea.

Chiar dacă arată excepţional, chiar dacă este ambalată, fasolea trebuie aleasă, căci conţine multe impurităţi şi unele boabe pot fi stricate.

Lasă fasolea la înmuiat câteva ore

De preferinţă din seară de dinaintea zilei în care plănuieşti să o găteşti. Astfel, fasolea uscată se hidratează şi va fierbe mai uşor, dar şi eliberează substanţele ce provoacă indigestie şi disconfort.

CITEȘTE ȘI: Interzis pofticioșilor! Cum se gătește ciorba de fasole în pâine

Schimbă apa

Când te pregăteşti să pui fasolea la fiert, schimbă apa în care au stat peste noapte, nu o pune la fiert în aceeaşi apă.

Schimbă apă în care fierbi fasolea de cel puţin 3 ori, de fiecare dată schimbând apă cu una de aceeaşi temperatura. În caz contrar, fierberea stagnează, iar boabele rămân nefierte.

Adaugă roșii la sfârșit

Dacă faci mâncare de fasole şi urmează să adaugi bulion sau roşii, nu le adaugă decât la final, căci roşiile şi derivatele din roşii opresc fierberea şi, din nou, boabele de fasole rămân nefierte, potrivit reţetepractice.ro.

CITEȘTE ȘI: Fasolea roşie – alimentul cu beneficii uimitoare pentru sănătate

Ai grijă cu ce asociezi fasolea atunci când o mănânci.

Deşi bunicii noştri o mâncau în perioadele de post, deci fără carne, multă lume nu concepe o mâncare de fasole fără cârnaţi sau afumătură alături. Acest obicei alimentar este greşit, deoarece combinaţia este foarte indigestă şi hiperproteica. Mănâncă mâncarea de fasole simplă, cu o salată alături şi sigur stomacul tău îţi va mulţumi.

Comentarii: