LIFESTYLE

La 62 de ani, Victor Piţurcă arată incredibil de fresh. Care sunt secretele fostului selecţioner

wikimedia.org

Nu se vopseşte, dar abia dacă are câteva fire cărunte. Iar dacă îl îmbraci în trening şi îl pui în mijlocul fotbaliştilor, ai crede că Victor Piţurcă încă mai este jucător activ.

Victor Piţurcă pare să fi descoperit formula magică, pentru că la 62 de ani, timpul nu pare să fi trecut peste el. Dar ceea ce nouă ni se pare incredibil, pentru fostul mare fotbalist şi antrenor este ceva firesc. Doar o consecinţă a vieţii sportive pe care încă o duce.

 

Citeşte şi: Fostul impresar Ioan Becali a refuzat să împartă celula cu violatori sau pedofili. Deținuții și gardienii îl strigau Don Giovani

 

Nu cumpără carne sau legume din piaţă

Victor Piţurcă spunea, la un moment dat, că nu face mari eforturi pentru a se menţine în formă. A renunţat de ani buni la fumat şi chiar şi după ce a încheiat cariera de fotbalist, a continuat să se antreneze.

Nu se abate niciodată, fie că e viscol, fie că e caniculă, de la un ritual. Dacă aveţi cumva drum dis- de-dimineaţă în zona Pipera, la marginea pădurii, cu siguranţă veţi da nas în nas cu fostul selecţioner care îşi face alergarea.

Dar ceea ce e sfânt pentru Piţi e că e întotdeauna atent cât şi mai ales ce mănâncă. Obişnuit să mănânce fructe, legume, ouă şi carne proaspete din curtea părinţilor lui, de la Orodel, tehnicianul nu bagă nici acum în gură ce găseşte pe rafturile supermarketurilor. Şi-a făcut o fermă lângă Bucureşti de mai bine de 10 ani de unde se aprovizionează cu tot ceea ce-i trebuie.

 

A investit în sănătatea familiei

Piţurcă a spus întotdeauna că nu are prea mare încredere în industria alimentară. Şi cum este omul faptelor, s-a apucat serios de treabă. A cumpărat un teren de câteva mii de metri pătraţi la marginea satului Islaz, dincolo de calea ferată.

A pus totul la punct, a construit şi o căsuţă şi a găsit acolo o familie de gospodari care să se ocupe de sere, grădină şi de orătănii. Are câteva sute de găini, gâşte, raţe, curci, plus porci pe care îi hrăneşte doar cu iarbă şi cereale din localitate. Nimic nu e tratat chimic, iar angajaţii au indicaţii stricte să nu stropească un fir de zarzavat din perimetru.

 

Nu a albit deloc

Au circulat tot felul de legende de-a lungul timpului pe seama lui Victor Piţurcă. Mai ales pentru faptul că fostul selecţioner are acelaşi păr negru şi breton ca pe vremea când juca la Steaua care a câştigat Cupa Campionilor Europeni în 1986.

Cea care l-a deranjat cel mai tare pe Piţi, un personaj taciturn şi care zâmbeşte foarte rar, a fost gluma că „a făcut pact cu diavolul”. „Eu am moştenit-o pe mama care nici acum nu are un fir de păr alb. Şi îmi displac aceste poante, mai ales că eu când eram mic nu adormeam niciodată fără să spun „Înger, îngeraşul meu”… „, mărturisea antrenorul într-un interviu pentru Observator.

 

De ce l-au poreclit Satana

Mai degrabă ursuz cu presa, închis şi reticent, Piţi este cunoscut drept un orgolios incurabil. Mass-media i-a creat chiar o aură de personaj misterios, iar atunci când a apărut cu maşina al cărui număr era compus din cifrele 666, s-a născut legenda.

„Îi trimisesem pe Ciprian Marica şi pe încă un amic ca să înregistreze maşina şi au zis că îmi fac o surpriză. Apoi lumea a început cu Satana în sus, Satana în jos… M-am enervat la început, am vrut să schimb, apoi am renunţat.”, lămurea Piţurcă, tot la Antena 1, şi acest mister.

 

Citeşte şi: Anamaria Prodan face un anunț-șoc. De ce se retrage din impresariat

 

Piţi neiertătorul

I s-a dus vestea şi că nu iartă uşor. De fapt, că nu iartă deloc. Prietenia cu Gigi Becali s-a rupt pentru totdeauna după ce Piţurcă a primit condamnare cu suspendare în Dosarul Valiza. Nu a vrut niciodată să dezvolte povestea şi s-a mărginit să spună doar atât: „Faci un bine pentru un prieten, care apoi uită”.

Nici pe Dumitru Dragomir nu îl mai are la inimă, deşi fostul şef al Ligii a povestit de multe ori că pe vremuri, când Piţi era la Târgu Jiu, l-a scăpat de puşcărie. Tânărul Piţurcă era as la barbut şi jocuri de noroc, care pe timpul lui Ceauşescu se pedepseau de lege.

De Vica Blochina nici nu mai vrea să audă. Cu fosta balerină s-a războit prin tribunale pentru nu voia să recunoască în acte copilul pe care îl au împreună. Acum, băiatul care îi seamănă leit antrenorului face parte din familie şi e iubit chiar şi de soţia lui Piţurcă. Însă pentru faptul că Vica i-a pus pe tavă viaţa personală în faţa lumii, Piţi nu îi mai adresează niciun cuvânt. Comunică doar prin intermediari.

 

 

Comentarii: