LIFESTYLE

Fostul impresar Ioan Becali a refuzat să împartă celula cu violatori sau pedofili. Deținuții și gardienii îl strigau Don Giovani

Că ne place sau nu persoana, că a încălcat legea și că nu e chiar un model de urmat, nu punem în discuție aceste aspecte. Dar ffără dubiu e faptul că Giovani Becali este și va rămâne un personaj extrem de pitoresc, coborât parcă direct din anturajul celebrului mafiot Al Capone.

Și nu neapărat pentru că primul agent FIFA de fotbaliști pe care l-a avut România s-a autointitulat chiar el ”smecherul, milionarul, mafiotul”. Mie, cel puțin, nu mi se pare niciodată lipsă de imaginație dacă văd prim-planuri cu Giovani Becali, dublate de coloana sonoră a ”Nașului” lui Francis Ford Coppola. Ca mine cred că sunteți cei mai mulți. De altfel, îl și ajută figura pe fostul agent, care în tinerețe a fost oprit pe aeroportul din Madrid să dea…autografe, după ce un ofițer l-a confundat cu legendarul actor Robert de Niro.

Acum, după ce a petrecut câțiva ani după gratii, vocalul impresar și-a mai adăugat parcă ceva la aura de gangster veritabil din peliculele clasice. ”Am refuzat să stau cu violatori, pedofili sau homosexuali!”, e prima dezvăluire aruncată de Becali, în studio la Telekom Sport.

 

Citește și: Când a devenit insultător degetul mijlociu. Scurtă istorie

 

Săgeți către vărul Gigi și amicul Borcea

”În pușcărie, dacă ai ajuns acolo, să fii bărbat! Să nu credeți că…exact cum vă spuneam și înainte, că acolo nu e un loc unde cresc tigri, elefanți, e o detenție. Cel puțin eu, am făcut o detenție civilizată, civilizată la modul…aveam un pat curat, aveam cearceafurile mele, aveam o saltea pe care mi-o aduceam, la recomandarea medicului specialist, deci… Și-n casă nouă făcută mai găsești un viermișor, un gândac intrat pe fereastră, în primăvară, o casă făcută nouă, dar n-a fost o tragedie așa cum s-a spus!”, spune Giovani.

Printre cei care s-au plâns continuu de condițiile inumane îndurate în pușcărie au fost chiar vărul lui Giovani, Gigi, sau colegul de celulă, Cristi Borcea care s-a întors, între timp, după gratii.

Fostul impresar și președinte al lui Dinamo e însă categoric. Povestește că a avut și televizor în celulă, pe lângă lenjerie și salteaua de acasă.

 

Lege nescrisă după gratii: respecți, ești respectat!

Giovani spune că, pe lângă violatori, pedofili sau homosexuali, nu a împărțit detenția nici cu condamnați la 20 de ani sau cu criminali. ”Am stat, ca să spun așa, cu lume mai civilizată, oameni care au făcut infracțiuni economice, mai era și câte un hoț de buzunare, un hoț de telefoane, un consumator de droguri”, ține să precizeze milionarul din Pipera.

Nu a avut parte de favoruri, dar recunoaște că s-a bucurat de o anumite trecere printre gardieni și deținuți. Asta pentru că i-a respectat, explică Giovani: ”Am intrat acolo, am știut trebuie să-i spun ,,domnul comandant,, comandantului, că plutonierului trebuie să-i spun domnul plutonier”.

Cum îl strigau pe el? Cumva, Giovani vine să confirme legendele care au circulat și vorbeau despre pușcăriași dispuși să-i facă pe plac pentru a-i intra în grații. Zâmbește în zemflemea și spune doar atât: ”Îmi mai ziceau Don Giovani sau boss-ule”, recunoaște afaceristul.

 

Citește și: Afecțiunea ignorată de români, care poate duce însă la IMPOTENȚĂ

 

Campionat de șah și tenis cu piciorul

Iar dacă Borcea s-a văitat că trebuie să meargă la psiholog ca să scape de coșmarul șobolanilor sau gândacilor din celulă, Giovani parcă din alt film. Spune că le trecea timpul jucând tenis cu piciorul în curtea pușcăriei, tenis de masă, făceau turnee de șah, alergau pe bandă, ce mai, ca și cum ar fi fost într-un fel de cantonament îndelungat.

”Nu am fost undeva unde erau lei, tigri, leoparzi, am fost între oameni. Nu e o tragedie, nu te mănâncă fiarele sălbatice acolo, important e să fie mintea cu tine”, zice impresarul care se laudă cu legitimația 001 de agent FIFA pe România și 0007 pentru Europa.

 

Dosarul Transferurilor i-a trimis pe ”greii” fotbalului în pușcărie

În martie 2014, Ioan Becali, Victor Becali, Cristi Borcea, George Copos, Jean Pădureanu, Gigi Nețoiu, Mihai Stoica și, șocul cel mare, fostul căpitan al echipei naționale de fotbal Gică Popescu au fost condamnați la ani grei de închisoare.

Acuzați că au prejudiciat statul cu 1,5 milioane de dolari și patru cluburi de fotbal cu 10 milioane de dolari din 12 transferuri de fotbaliști, toți cei 8 oameni de fotbal au terminat de ispășit pedepsele. Unii dintre ei au renunțat la fotbal, alții sau întors și, bătrân și bolnav, Jean Pădureanu s-a stins din viață la scurt timp după punerea în libertate.

Giovani Becali nu mai lucrează în fotbal, dar merge foarte des în deplasări în străinătate la diverse meciuri. Onorează, zice el, invitațiile amicilor din fotblul mare.

 

 

 

 

Comentarii: