NUTRITIE SANATATE

Leguma scade tensiunea arterială timp de 3 ore

Leguma scade tensiunea arterială timp de 3 ore. Tensiunea arterială ridicată – dacă nu este tratată, poate duce la atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale, așa că este important să o țineți sub control. Din fericire, dieta oferă un mijloc eficient de reducere a valorilor ridicate ale acestui indicator.

O legumă trebuie inclusă în ea – este vorba de spanac.

Leguma scade tensiunea arterială timp de 3 ore – Spanacul

„Reducerea consumului de alimente poate funcționa cu adevărat. Dar spanacul este deosebit de benefic. Conținutul său ridicat de nitrați poate ajuta la rigiditatea arterială, precum și la tensiunea arterială ridicată. Nivelul ridicat de nitrați din spanac scade de fapt atât presiunea sistolică, cât și cea diastolică.

CITEȘTE ȘI: I se spune spanacul francezului. Planta des întâlnită care previne cancerul de colon

Un studiu a arătat că această reducere a fost observată la 180 de minute după șapte zile de administrare de suplimente de spanac”, spune medicul rus Dr. Irina Andreeva.

Expertul adaugă că acest lucru întărește potențialul promițător al nitraților din alimentație pentru a îmbunătăți sănătatea vasculară, așa cum s-a văzut în cadrul experimentului.

Oamenii de știință susțin potențiala utilizare a boabelor integrale, a nitraților dietetici neconcentrați care se găsesc în legumele naturale, consumate pe scară largă, cum ar fi spanacul, ca tratament eficient pentru sănătatea cardiovasculară.

De asemenea, este important să consumați mai multe din aceste frunze verzi, datorită conținutului ridicat de potasiu. Spanacul este „deosebit de bogat în potasiu”, iar acest mineral este cunoscut pentru proprietățile sale de scădere a tensiunii arteriale.

Spanacul – agent anticancerigen

Medicul adaugă că multe studii recente arată că spanacul este un agent anticancerigen. Acesta conține glicerolipide – substanțe care împiedică dezvoltarea de noi vase în neoplasme care hrănesc tumora canceroasă, împiedicând creșterea ei ulterioară, potrivit actualno.com.

Spanacul conține, de asemenea, substanțe care neutralizează efectele negative ale substanțelor cancerigene conținute în carnea gătită și înjumătățesc riscul apariției cancerului cauzat de consumul de carne.

Spanacul – conținut scăzut de calorii

O altă mare proprietate a spanacului este conținutul său scăzut de calorii: doar 20 kcal la 100 gr. De aceea, puteți prepara salate din el în siguranță. Datorită conținutului său ridicat de fibre, curăță intestinele, ceea ce favorizează detoxifierea și pierderea în greutate.

CITEȘTE ȘI: Spanacul, sănătate curată – Cum să îl gătești pentru a beneficia cel mai mult de nutrienții săi

Spanacul – proprietăți calmante

Spanacul are, de asemenea, proprietăți calmante. Datorită aminoacidului triptofan conținut în el, combate hipoglicemia reactivă. Această afecțiune este asociată cu o scădere a glicemiei la un nivel foarte scăzut.

Se recomandă ca spanacul să fie inclus în alimentație în cazul diabetului, anemiei, hipertensiunii arteriale, bolilor sistemului nervos, gastritei, osteoporozei, constipației și flatulenței, stresului fizic și psihic.

Comentarii: