REVIEW

Medicii recomandă: Cum să ai o casă și mai sănătoasă

mumabee.com

Menținerea unui mediu sănătos acasă este esențială pentru sănătatea membrilor familiei.

”În general, dar mai ales în vremurile în care trăim acum, casele noastre sunt locul în care ne relaxăm și permitem dispariția stresului din mediul extern. De aceea, menținerea unui mediu sănătos acasă este o componentă cheie în promovarea sănătății generale”, spune medicul de familie Caroline B. Bekele.

Câteva recomandări ale acesteia:

CITEȘTE ȘI: Aer purificat în casă: Plantele care îți oxigenează locuința și absorb gazele nocive

Dezinfectați spațiile cu atingere ridicată

Medicul Bekele recomandă dezinfectarea în mod obișnuit a clanțelor de ușă, a comutatoarelor de lumină, a robinetelor de apă pentru chiuvetă și a altor zone care sunt frecvent atinse la intrarea în casă, dar și a telefoanelor, poșetelor și a genților.

Îmbunătățiți calitatea aerului

Aerisiți periodic, faceți curățenie periodic. Unele studii susțin că plantele de apartament pot îmbunătăți și calitatea aerului.

Confort și igienă în dormitor

”Menținerea unei igiene bune a somnului pentru un somn cât mai bun este importantă pentru sănătatea dumneavoastră generală”, spune dr. Bekele. Mențineți camera setată la o temperatură mai scăzută, folosiți jaluzele sau perdele opace pentru a bloca lumina exterioară și evitați utilizarea dispozitivelor electronice (smartphone, televizor, laptop, tabletă etc) cu o oră înainte de a dormi.

CITEȘTE ȘI: Cum îți poluezi casa fără să îți dai seama: Șapte obiceiuri toxice care te afectează mai mult decât crezi

Bucătărie mai sănătoasă

Mâncați alimente sănătoase precum: fructe și legume proaspete, orez brun, quinoa, fasole conservată, conservă de ton, unt de migdale, condimente uscate; alimente refrigerate nutritive, cum ar fi iaurtul grecesc simplu, ouăle și humusul, potrivit piedmont.org.

Comentarii: