NUTRITIE SANATATE

‘Medicul’ din bucătărie: Pare o plantă banală, dar te scapă de problemele la rinichi

Foto: Pinterest.com

Tot mai multe persoane se confruntă cu probleme renale, indiferent că este vorba de nisip, pietre la nivelul rinichilor sau chiar al vezicii biliare. Aceste probleme pot fi evitate folosind o simplă plantă.

Întreg organismul este făcut astfel încât de câte ori apare o problemă, acesta să se regenereze, astfel rinichii transportă prin intermediul urinei toxine spre a le elimina.

În cazul în care s-au format calculi, aceștia se pot dizolva pentru a se elimina fără un disconfort major.

O simplă plantă, extrem de utilă te poate ajuta să scapi de această problemă, și ne referim bineînțeles la pătrunjel.

Infuzia de pătrunjel elimină pietrele de la rinichi

Într-un litru de apă pune la fiert o legătură de pătrunjel verde tocat mărunt și lasă la să fiarbă maxim 10 minute, conform clicksanatate.ro.

Strecoară apoi infuzia, las-o să se răcească și timp de o lună consumă câte o ceașcă din această infuzie zilnic.

Astfel vei elimina atât nisipul cât și orice fel de altă substanță de la nivelul rinichilor.

CITEȘTE ȘI: Sănătatea din farfurie/ 3 REȚETE INEDITE: suc, salată și vin de pătrunjel

Poți de asemenea ca infuzia obținută să o împarți în 3 căni, una să o bei dimineața pe stomacul gol, și celelalte două căni la prânz și respectiv la cină. Pe parcursul zilei nu trebuie să consumi nici un alt aliment, decât apă. În felul acesta pietrele existente se vor elimina dizolvându-se în nisip.

Această metodă se practică doar o zi.

Pătrunjelul combate retenția de apă

Nu ai fi zis că o plantă atât de ușor de găsit poate să aibă efecte atât de bune asupra corpului tău, însă pătrunjelul te poate ajuta inclusiv să combați retenția de apă, să intensifici arderile, să îți întărești imunitatea, să sporești fertilitatea și nu în ultimul rând să îți protejezi sistemul nervos și osos.

Poți să apelezi la celebra salată de pătrunjel pentru care ai nevoie de o legătura mare de pătrunjel, zeama de la o lămâie și astfel poți înlocui o masă seara.

Alte metode de detoxificare

Poți să adaugi în salata de pătrunjel un cățel doi de usturoi pisat. Datorită conținutului de alicină și seleniu îți vei proteja și ficatul.

În plus, poți să începi să consumi avocado, dacă încă nu ai descoperit acest super aliment, mai ales dimineața la micul dejun. Poți să îl consumi sub formă de guacamole sau doar stropit cu zeama de la o lămâie.

CITEȘTE ȘI: Leguma-minune pentru sănătate: Afecţiuni grave pe care le vindecă

Dacă te confrunți cu prezența metalelor grele în organism atunci poți să apelezi la coriandru, un condiment minune pe care îl poți folosi mai ales la salate.

Și apa calduță cu lămâie dimineața este o alegere bună atât timp cât nu adaugi zahăr în ea

Comentarii: