SANATATE

Medicul Mihai Craiu avertizează: Combinația de medicamente care poate avea efect mortal

Foto: Instagram.com

Avertismentul unui medic român. Dr. Mihai Craiu îi avertizează pe români să nu se mai trateze singuri acasă cu tratamente de pe net pentru că anumite combinații de medicamente pot avea efecte mortale.

Doctorul a prezentat efectele unei rețete „faimoase” care circulă pe internet.

„NU VĂ MAI TRATAȚI SINGURI!!!

Acum când au crescut impresionant de mult pacienții ce au o boală acută (COVID-19 și altele) există o presiune imensă pe sistemul medical românesc. Toate inabilitățile sale ies la suprafață. Toate măsurile nepotrivite se decontează acum. DAR… Vă rog din suflet: nu vă mai tratați, singuri, acasă, după rețete „faimoase” care circulă pe net”, spune dr. Mihai Craiu, medic primar pediatrie la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei şi Copilului „Alessandrescu-Rusescu”.

CITEȘTE ȘI: Medicul pediatru Mihai Craiu răspunde: Cât de grave sunt cazurile de COVID-19 la copii

„Combinația posibil MORTALĂ o iau acum mii de oameni în România, deseori fără niciun consult medical: Azitromicină sau alt macrolid + Antihistaminice + Ventolin. Eventual și hidroxiclorochină. PUTEȚI SĂ MURIȚI DIN CAUZA ACESTUI TRATAMENT dacă îl luați de capul vostru, fără consult medical”, avertizează medicul, potrivit ROVaccinare.

„Ce zic protocoalele medicale?

Azitromicina poate avea interacțiuni severe cu alte medicamente, crescând toxicitatea cardiacă foarte mult. Prima pe listă e hidroxiclorochina – https://www.webmd.com/…/det…/list-interaction-medication

Se știe că asocierea de Azitromicină cu unele antihistaminice poate crește riscul de aritmie cardiacă prin prelungirea intervalului QTc pe EKG. Poate să apară aritmie și la omul aparent sănatos. Se cheamă torsada vârfurilor această aritmie specială… https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17546486/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6643131/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7703471/

CITEȘTE ȘI: Medicul Mihai Craiu explică: De ce mor tinerii sănătoși de COVID-19

Ventolinul/salbutamolul poate avea toxicitate cardiacă și produce agitație și tahicardie, chiar și la persoane perfect sănătoase… Nu vă mai automedicați căci există riscuri mortale!!!”, completează dr. Mihai Craiu.

Comentarii: