SANATATE

Medicul Mihai Craiu explică: De ce mor tinerii sănătoși de COVID-19

scmp.com

Cunoscutul medic pediatru Mihai Craiu explică, aducând dovezi științifice, de ce mor de COVID-19 tinerii de altfel sănătoși. Este un mesaj pentru cei care nu cred în COVID-19.

„„Mulți „experți” în COVID-19 susțin sus și tare că maladia este un moft și că nu se vaccinează pentru că imunitatea naturală (obținută prin boală) este superioară celei vaccinale.

Articolul de față (publicat în una din cele mai prestigioase reviste științifice din lume) arată existența unor autoanticorpi, ce neutralizează interferonul, în formele grave de maladie cu SARS-CoV-2 (link direct studiu)

90% din cei infectați cu noul coronavirus fac forme ușoare sau asimptomatice. Dar 10% dezvoltă pneumonie și, din aceștia, cam 2%, insuficiență respiratorie gravă.

CITEȘTE ȘI: Specialiștii au stabilit: Cine riscă să facă forma lungă de COVID-19

La început se credea că cei 10% sunt selectați doar din persoanele vârstnice sau având comorbidități. Asta până au început să apară decese la adulții tineri, intubați.

Da, vârsta este importantă!

Cel mai mic risc de deces este la copilul <10 ani și crește apoi semnificativ, dublându-se la fiecare 5 ani de viață (link direct studiu)

Cum e cu tinerii ce mor inexplicabil? Unul din principalele mecanisme este o anomalie genetică. Adică acestora le lipsește o parte a genelor responsabile de răspunsul imun corect în fața unei infecții virale. Acești pacienți vor produce autoanticorpi ce blochează „muniția” pe care o folosim în lupta cu virusurile, numită interfenon. Ca și cum un general incompetent ordonă folosirea muniției de antrenament la războiul adevărat.

Concluzia?

Acele persoane care mor inexplicabil ca urmare a complicațiilor grave ale COVID-19 nu au o infecție mai severă din cauza SARS-CoV-2 ci au o „strategie” greșită de apărare, producând autoanticorpi ce fac rău propriului organism, blocând interferonul ce ar putea impiedica multiplicarea virusului.

CITEȘTE ȘI: Varianta Delta a infecției cu COVID-19 se răspândeşte rapid: Care sunt primele simptome

Acest răspuns aberant, cu autoanticorpi, e prezent la ~1 din 5 pacienți cu boală gravă.

Dacă faci boala și ai acest tip de anomalie imună te „sinucizi”. Dacă acești pacienți se vaccinează nu mor deoarece autoanticorpii nu favorizează dușmanul ce s-ar multiplica în corpul lor, pentru că dușmanul NU EXISTĂ!”, a scris dr Mihai Craiu, pe pagina de Facebook intitulată Spitalul Virtual pentru Copii.

Comentarii: