NUTRITIE

MIC DEJUN: Prăjitură cu unt și afine

Te-ai săturat de cereale la micul dejun? Nici sandwichurile nu-ți mai sunt pe plac? Iată o idee care, cu siguranță, îți va încânta nu numai ochii, ci mai ales papilele gustative. Prăjitura cu unt și afine este hrănitoare, se face ușor și este ideală pentru zilele aglomerate în care ai nevoie să mănânci ceva mai sățios dimineața! În plus, o poți lua și la pachet!

Mod de preparare:

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade. Unge cu unt sau tapetează cu hârtie de copt o tavă de 22 cm.
Într-un castron mare amestecă ingredientele uscate: făina, praful de copt și sarea.
Amestecă cu mixerul untul moale, cele 3/4 de cană de zahăr, coaja de lamaie până obții un aluat de consistența smântânei (aprox. 3 minute). Adaugă oul. Apoi vanilia și mixează totul aprox. 30 de secunde.
Completează cu ingredientele uscate (făină, praf de copt, sare), alternând cu laptele bătut.
Amestecă afinele într-un bol în care ai pus 1/4 cană e făină, apoi adaugă-le în aluatul de mai sus. Toarnă compoziția în tavă și presară deasupra 1 lingură de zahăr.
Coace prăjitura timp de 35-40 minute; folosește o scobitoare pentru a vedea dacă sunt gata –  brioșele sunt gata atunci când aceasta iese curată din aluat, cu doar câteva urme umede. Scoate-o din tavă și porționeaz-o  doar după ce s-a răcit complet.

Poftă bună!

 

Comentarii: