NUTRITIE

Micul dejun care te ajută să slăbești: Alimentul care nu trebuie să lipsească din farfuria ta

hotelunirea.ro

Atât cercetătorii cât și dieteticienii au ajuns la aceeași concluzie: dacă îți începi ziua cu un mic dejun sănătos care conține această sursă de proteine ești pe drumul cel bun pentru a slăbi.

Că micul dejun e cea mai important masă a zilei, am auzit de multe ori, mai ales dacă vrei să slăbești. Însă nu orice fel de mic dejun e la fel de bun. Dieta ta poate fi dată peste cap dacă îți umpli farfuria cu alimente mai puțin sănătoase, spun dieteticienii.

CITEȘTE ȘI: Care este băutura ideală la micul dejun? NU este cafeaua

Singura sursă de proteine

Studiile sugerează că doar o singură sursă de proteine reprezintă micul dejun ideal pentru a slăbi – ouăle.

Cercetătorii au descoperit, pe parcursul unui studiu, că cei care au consumat ouă la micul dejun timp de 8 săptămâni au dat jos cu până 65% mai mult față de cei care nu au avut grijă ce au mâncat, scrie the American Journal of Clinical Nutrition.

Reglarea glicemiei și diminuarea senzației de foame

Un alt studiu a descoperit că ouăle pot regla glicemia și să diminueze senzația de foame, scrie Nutrition Research.

Un mic dejun sănătos și sățios ar trebui să conțină alimente bogate în proteine și fibre deoarece acestea te ajută să te simți sătul pe o perioadă mai lungă de timp, spune Alyssa Pike, manager al Nutrition Communications. Ouă și avocado sau ouă cu pâine integrală, recomandă aceasta. Un mic dejun sățios te ajută să mănânci mai puțin în timpul zilei.

CITEȘTE ȘI: Cercetătorii americani anunță: Cea mai bună oră pentru micul dejun

Ouăle reprezintă măncarea ideală dimineața tocmai pentru că sunt o proteină asa de sățioasă. Două ouă conțin 180 de calorii, vitaminele B12 și B2, seleniu și vitamina A.

În plus, ouăle sunt ieftine și ușor de preparat.

Citeste mai mult
Comentarii: