REVIEW

Motivele ciudate pentru care ți se îngroașă talia: De la cât de lung e drumul până la muncă și până la cât de mult dormi

bzi.ro

Sunt mai multe motive pentru care talia ți se poate îngroșa. Că te îngrași e doar unul dintre ele. Iată câteva obiceiuri și motive ciudate care pot determina extinderea taliei și câteva sfaturi pentru a reveni în formă.

Facem tot ce putem pentru a ne menține talia subțire, dar uneori, în ciuda unei diete repectate cu strictețe, tindem să ne îngrășăm, ceea ce duce la îngroșarea taliei. În timp ce stilul de viață sedentar, alegerile greșite ale stilului de viață pot fi acuzate când nu ne mai încap pantalonii preferați, există și alte motive care pot fi responsabile. Unele s-ar putea să vi se pară ciudate:

Lungul drum pre muncă

Conform cercetărilor, cu cât călătorești mai mult spre locul de muncă, cu atât talia ta este mai largă. Un motiv ar fi că petreci prea mult timp pe drum și nu ai mai timp să te antrenezi. Altul că, dacă ai mult de stat în mijloace de transport în comun, inevitabil te așezi pe scaun. Și faptul că ciugulești ceva în timp ce aștepți în metrou poate contribui la îngroșarea taliei, potrivit dcmedical.ro.

CITEȘTE ȘI: Trucuri în gospodărie: Cum ajută piperul negru la păstrarea culorii hainelor

Deficitul de calciu

Consumul de alimente bogate în calciu nu numai că ajută mușchii, dar este dovedit și că îți reduc talia și îți aplatizează burta. Calciul te menține sătul mult timp și astfel previne pofta și mâncarea în exces. Dacă ai deficiență, însă, lucrurile sunt exact invers: organismul depunde grsime, masa musculară scade și crește pofta de mâncare.

Stres

Când ești stresat, corpul eliberează un hormon numit cortizol care crește depunerea de grăsime în jurul taliei și a burții. Deci e vital să controlezi și să ameliorezi stresul, dacă vrei să fii sănătos.

Un studiu (link direct studiu) a arătat, spre exemplu, că dacă talia este mai mare de 88,9 centrimetri asta crește semnificativ riscul de moarte timpurie la femeile de peste 49 de ani, chiar și atunci când au avut un indice de masă corporală (IMC) normal.

CITEȘTE ȘI: Simona Halep s-a logodit: ”Ziceam că o să fie un moment banal, dar n-a fost așa!”

Lipsa de somn

Faptul că nu dormi cum și cât trebuie nu numai că te face mai obosit, dar îți extinde și talia. Cu cât adormi mai târziu, cu atât probabilitatea de a lua gustări nesănătoase înainte de culcare e mai mare. Încercați să dormiți și să vă treziți la aceleași ore în fiecare zi, inclusiv în weekend, pentru a vă menține starea de sănătate generală.

Comentarii: