MOMS

Motivele pentru care joaca AFARĂ îți face copilul mai DEȘTEPT

Foto: Pinterest.com

Copiii petrec la fel de mult timp la scoala, precum adultii la job. Dupa ce termina orele de curs, au de facut teme, se duc la diverse activitati extrascolare.

Timpul ramas pentru joaca propriu-zisa este foarte limitat. Insa acest timp, petrecut nesupravegheati, in lumea reala, ii invata cum sa se comporte si cum sa-ti foloseasca resursele. Copiii au nevoie de acest timp pentru a-si dezvolta mai multe abilitati sociale si pentru a-i creste stima de sine.

Cum arată ACUM copiii-vedetă de ieri

Potrivit froddo.com, iată câteva motive pentru care joaca afara iti face copilul mai destept:

Joaca afara imbunatateste comunicarea copilului

Afara nu sunt limite in ceea ce priveste limbajul. Singurele limite sunt cele pe care si le seteaza fiecare copil in relatia cu celalalt. Interactiunile de la joaca le dau copiilor sansa sa isi exploreze propriile voci.

Foto: Pinterest.com

Jucatul afara, in aer liber, imbunatateste starea de sanatate

Afara copiii alearga, stau la soare si in aer curat, isi consuma excesul de energie, isi dezvolta muschii, se elibereaza de stres si de tensiuni. Intr-un cuvant, sunt mai sanatosi, mai fericiti.

REVOLTĂTOR! Adevărul despre ROŞIILE din magazinele româneşti. Cum se ÎNROȘESC în câteva ore

Vrei să NU te mai muște tânțarii vara aceasta? Ia această VITAMINĂ!

ULUITOR! De ce medicii ne recomandă să dormim dezbrăcați

Ii invata pe cei mici sa-si rezolve problemele

Copiii isi fac propriile reguli atunci cand se joaca. Isi fac propriile jocuri, fac compromisuri, seteaza si respecta reguli.

Foto: Pinterest.com

Cel mic dezvolta calitati de lider

Afara, copiii invata ierarhiile. Unii sunt lideri, altii ii urmeaza pe lideri. La joaca, cei mici invata sa lucreze in echipa, invata sa-si sustina punctele de vedere, sa fie responsabili.

Mersul pe tocuri: TRUCURI pentru a păși CORECT și ELEGANT!

Imagini de SENZAŢIE: O mireasă de 93 de ani a ‘încins’ internetul

Cum sa alegi sosul în funcție de FORMA PASTELOR

Creste puterea de concentrare a copilului

Prin consumarea energiei in exces, copiii se linistesc si se pot concentra apoi mai bine asupra diverselor sarcini. Soarele stimuleaza eliberarea de dopamina (neurotransmitator al starii de bine), ceea ce stabilizeaza ritmul circadian (care guverneaza ciclurile naturale ale somnului).

Foto: Pinterest.com

Comentarii: