SANATATE

Neurologul Vlad Ciurea avertizează: Ce se întâmplă în creier când bei vin sau țuică

Foto: Pinterest.com

Vlad Ciurea, medic neurochirurg, susține că băuturile alcoolice afectează creierul. Este un fapt dovedit care se poate observa și în timpul operațiilor pe creier.

Reputatul medic neurochirurg arată că o persoană care consumă alcool în cantități mari va avea un creier mult mai afectat, decât o persoană care nu consumă băuturi alcoolice.

”Din creierele pe care le-am operat și le-am văzut, creierul alcoolicului este cel mai degradat. Este un semn mare de alarmă. Creierul celui care consumă mult alcool se stafidește.

CITEȘTE ȘI: Neurologul Vlad Ciurea recomandă: Cea mai bună apă de băut – Mai ales pentru creier

În rest, dacă un om are mai mult sau mai puține celule nervoase, dacă funcționează la un IQ mai dezvoltat, sau nu, adică un intelectual de super, super clasă și un lucrător, nu poți să spui că între cele două este o diferență foarte mare”, a declarat medicul Vlad Ciurea, în exclusivitate pentru DC Medical.

Afectarea întregului organism

Consumul de alcool afectează întregul organism. Sunt persoane care consumă frecvent băuturi alcoolice. Mai mult, în zonele rurale, oamenii folosesc țuica pentru gargară.

”Sunt persoane, cum suntem noi, dacă bem două pahare de vin imediat le simțim. Auzim de alții, care beau de dimineața până seara o băutură românească numită țuică și nu au niciun fel de problemă.

CITEȘTE ȘI: Neurologul Vlad Ciurea avertizează: Greșeala pe care o facem după ce ne trezim

Mai mult, s-au făcut și tratamente care fac și gargară cu țuică ca să se simtă bine. În zona Maramureșului și în Bucovina, această băutură este mult mai frecventă. Doza de alcool este pentru fiecare în parte. Cei care consumă alcool foarte mult au modificarea structurilor cerebrale și a întregului organism”, a mai precizat medicul.

Comentarii: