NUTRITIE SANATATE

Oamenii de știință au dezvăluit când și cum ajută vinul în cazul diabetului

Foto: Pinterest.com

Oamenii de știință au dezvăluit când și cum ajută vinul în cazul diabetului. Potrivit unui studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea Tulane, compușii din struguri care trec apoi în vin pot reduce nivelul de zahăr din sânge și pot ajuta la combaterea diabetului.

Oamenii de știință au dezvăluit când și cum ajută vinul în cazul diabetului

„Consumul unei cantități moderate din această băutură la o masă poate preveni boala de tip 2, atâta timp cât nu aveți alte boli care pot fi afectate negativ de consumul moderat de alcool”, a declarat Dr. Hao Ma, autorul principal al studiului. și biostatistician la Tulane University Obesity Research Center.

CITEȘTE ȘI: Bea apă cu această legumă pentru a preveni diabetul

Echipa a analizat datele de la 312.000 de britanici care se considerau „băutori încrezători”. Într-o parte ulterioară a studiului, echipa a descoperit că 8.600 au dezvoltat boala de tip 2 după ce au fost urmăriți timp de zece ani, potrivit actualno.com.

Pe baza constatărilor lor, oamenii de știință au observat că persoanele care au băut unul sau două pahare din băutura roșie în timpul unei mese au avut cu 14% mai puține șanse de a dezvolta boala menționată într-o perioadă de timp.

Acest lucru se datorează substanțelor chimice bogate în nutrienți care se găsesc în băutura alcoolică, cum ar fi resveratrolul, care este o substanță antioxidantă similară.

„Efectele consumului de alcool asupra sănătății au fost descrise ca fiind o sabie cu două tăișuri, deoarece poate fi atât benefică, cât și dăunătoare, în funcție de modul în care este consumată. Studiile anterioare s-au concentrat pe cantitatea de alcool consumată de oameni și au avut rezultate mixte.

„Foarte puține studii s-au concentrat pe alte detalii ale consumului de alcool, cum ar fi momentul în care se consumă alcool”, spune Dr. Hao Ma. Cei care consumă băutura cu moderație (un pahar pentru femei sau două pentru bărbați în fiecare zi, la o masă) se descurcă cel mai bine.

„Studiile clinice au constatat, de asemenea, că un consum moderat de alcool poate avea unele beneficii pentru sănătate, inclusiv efecte pozitive asupra metabolismului glucozei”, spune Dr. Ma.

CITEȘTE ȘI: Medic: Această băutură scade glicemia și blochează diabetul

„Cu toate acestea, rămâne neclar dacă metabolismul glucozei contribuie la reducerea manifestărilor și a riscului de boală de tip 2. În studiul nostru, am încercat să determinăm dacă consumul de alcool și riscul de diabet ar putea depinde de momentul consumului băuturii de vin în raport cu alimentația”, adaugă expertul.

„Aceste date sugerează că nu alcoolul alimentar, ci alte componente din băutura de vin (poate antioxidanți) sunt cele care pot reduce, potențial, riscul de apariție a bolii de tip 2 menționate mai sus”, a declarat Robert Eckel, profesor la Universitatea din Colorado.

Comentarii: