NUTRITIE SANATATE

Oamenii de știință: De fiecare dată când mănânci aceste alimente, îți prelungești viața cu 48 de minute

Foto: Pinterest.com

Consumul anumitor alimente poate crește speranța de viață, în timp ce altele o pot scurta corespunzător.

Specialiștii americani de la Universitatea din Michigan au realizat un studiu care a examinat acest efect al alimentelor. Rezultatele acestuia au fost publicate în revista Nature Food. Iată care sunt alimentele care pot scurta sau prelungi viața.

CITEȘTE ȘI: Cele mai utile alimente pentru pancreas – sănătatea este în mâinile tale

Alimentele care prelungesc viața

Oamenii de știință au descoperit că dacă mănânci un hot-dog îți ia 36 de minute din viață, iar o porție de nuci îți adaugă 26 de minute.

În cadrul studiului realizat, cercetătorii au evaluat impactul a 5.800 de produse asupra speranței de viață. Drept urmare, ei trag concluzii interesante.

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că înlocuirea a 10% din caloriile zilnice provenite din carne de vită și carne procesată cu o combinație de fructe, legume, nuci, leguminoase și fructe de mare a redus amprenta de carbon a dietei cu o treime.

Aceștia adaugă că, dacă mâncați în acest mod, puteți prelungi viața. Fiecare consum al acestor alimente prelungește viața cu 48 de minute.

CITEȘTE ȘI: Medic: Aveți grijă cu această legumă, crește riscul de formare de cheaguri de sânge

Cercetătorii consideră că o astfel de schimbare a dietei poate avea un impact pozitiv nu doar asupra oamenilor, ci și asupra mediului înconjurător.

Comentarii: