SANATATE

Obiceiul simplu de dimineață care te ajută să mănânci mai puțină sare și zahăr

everydayhealth.com

Obiceiul simplu de dimineață care te ajută să mănânci mai puțină sare și zahăr. Data viitoare când vă spălați pe dinți, nu uitați să vă spălați și limba. Îngrijirea dentară poate ajuta la reducerea consumului de sare și zahăr.

Obiceiul simplu de dimineață care te ajută să mănânci mai puțină sare și zahăr – Spălarea limbii

Medicul a explicat cum funcționează. Excesul de sare crește tensiunea arterială, ceea ce poate duce la atacuri de cord sau accidente vasculare cerebrale. În plus, iubitorii de mâncare sărată suferă mai des de diabet.

Persoanele cu o preferință pentru dulciuri nu sunt mai bune din punct de vedere al sănătății: excesul de greutate, bolile cardiovasculare și din nou diabetul – aceasta este o listă incompletă de boli datorate excesului de zahăr. Cu toate acestea, există o modalitate neașteptată de a vă reduce consumul de alimente dulci și sărate.

CITEȘTE ȘI: Fii atent la limba ta: Culoarea ei îți poate arăta dacă suferi de ceva

Se pare că trebuie doar să cureți limba. Într-o stare bună de sănătate, limba ar trebui să fie roz, fără placă și pete.

O boală a limbii se numește glosită. Motivele pot fi o igienă orală deficitară, prezența microflorei patologice în gură sau o serie de boli, cum ar fi cele gastrointestinale.

Prin urmare, dacă ești serios îngrijorat de placa de pe limbă, un expert te sfătuiește să consulți neapărat un medic pentru a înțelege problema și a elimina cauza apariției acesteia. Placa albă, cea mai frecventă la adulți și copii, este, de obicei, aftoasă, o manifestare a ciupercii Candida. Această ciupercă este întotdeauna prezentă în cavitatea bucală, dar dacă imunitatea este redusă, se dezvoltă patologia. Astfel, aftele pot apărea la administrarea de antibiotice puternice, când microflora benefică din gură este distrusă.

De ce să vă spălați pe limbă?

Curățarea limbii este foarte utilă. Aceasta ajută la eliminarea celulelor moarte și a microorganismelor în exces care s-au acumulat peste noapte, mai ales dacă sunteți bolnav și luați medicamente. În plus, curățarea limbii eliberează receptorii gustativi, iar senzațiile gustative devin mai luminoase și mai saturate.

Acest lucru, desigur, nu vă va afecta în niciun fel obiceiurile alimentare, dar vă va permite să adăugați un pic mai puțină sare, zahăr și alte condimente, ceea ce o va face cu siguranță mai sănătoasă.

Cum să vă curățați limba: principalul lucru este să nu o răniți?

Limba trebuie curățată în scopuri igienice o dată pe zi – dimineața, când vă spălați pe dinți. Pentru curățare, puteți folosi un răzuitor special sau o periuță de dinți cu peri moi. Multe periuțe de dinți au caneluri pe partea din spate care sunt, de asemenea, concepute pentru a curăța limba.

CITEȘTE ȘI: ATENȚIE: Cele cinci semne de pe limbă care te anunță că ceva e în neregulă

Dar nu exagerați, acțiunile prea active pot duce la microtraumatisme. Curățarea limbii este o procedură care trebuie făcută cu delicatețe. Iar după ce v-ați curățat limba, nu uitați să folosiți o apă de gură.

Este mai bine să vă consultați mai întâi cu medicul dumneavoastră despre cum să vă curățați corect limba și ce soluție de clătire să folosiți special pentru dumneavoastră (mai ales dacă este un antiseptic), recomandă actualno.com.

Comentarii: