NUTRITIE

‘Pâinea lui Dumnezeu’: Desertul delicios, cu origini portugheze, care seamănă cu un nor/ REȚETĂ

oliveoiltimes.com

Pâinea lui Dumnezeu se prepară rapid și cu puține ingrediente. E un desert potrivit când vrei să-ți impresionezi musafirii sau atunci când dorești să le gătești ceva deosebit celor mici.

Pâinea lui Dumnezeu sau „El pâo de Deus” este un desert originar din Portugalia. Această bioșă are o consistență ușoară și o textură aerată.

Pâinea lui Dumnezeu este o brioșă pufoasă, care seamănă cu un nor. Poate poate fi îmbogățită cu o cremă de alune pentru a o face mai gustoasă.

Ingrediente pentru porții:

  • 300 de grame de făină,
  • 200 de grame de zahăr,
  • 100 de grame de ulei de floarea soarelui,
  • 200 ml de lapte,
  • 1 plic de praf de copt,
  • un plic de vanilie.

CITEȘTE ȘI: Specialiștii de la Harvard avertizează: Cum să NU consumi fructele pentru a nu crește riscul de diabet

Ingrediente pentru topping

  • ou de dimensiune medie,
  • 100 grame de nucă de cocos răzuită,
  • 30 grame de zahăr pudră,
  • 30 grame de zahăr alb.

Mod de preparare:

Mai întâi luăm un castron mare și adăugăm făina, zahărul și praful de copt și amestecăm. Ulterior, adăugăm uleiul, laptele și vanilia și amestecăm bine bine obținem un aluat cremos și fără bulgări. Vă sugerăm să folosii un tel electric ca să obțineți un aluat omogen și neted. Este important, deoarece consistența desertului depinde de aluat.

Se formează o bilă din aluat și se lasă să stea la temperatura camerei acoperită cu un prosop curat și umed, timp de 2 ore. Pe măsura ce trece timpul, aluatul își va mări volumul. După cele 2 ore, se presoară blatul de lucru cu făină și se frământă aluatul. Coca trebuie frământata aproximativ 5 minute pentru a-i oferi elasticitate. Aceasta trebuie sa fie suficient de moale, astfel încât să poată fi manevrată cu ușurință.

Rupe bucăți din aluat și formează bile mici. Apoi, aplatizează ușor bilele pentru a le oferi aspectul clasic de chiflă. Pune-le deoparte. Pentru a prepara topping-ul, amestecă într-un bol un ou cu zahar și nuca de cocos răzuită. Pune acest amestec in frigider până în momentul utilizării. Pe o tavă de copt se pune hârtie pergament. Cuptorul trebuie încins la 180 ºC. Pune brioșele în tava de copt, lăsând spațiu între ele pentru a nu se lipi atunci când cresc. Adaugă rapid deasupra amestecul de nuca de cocos, zahar și ou.

CITEȘTE ȘI: Fructul care reglează tensiunea arterială și stimulează creierul

Pune brioșele în cuptor timp de jumătate de oră. După ce devin maro-aurii, scoate-le din cuptor și pudrează-le cu zahar pudră.
Pâinea lui Dumnezeu poate fi servită calda sau rece. Totul depinde de preferințele fiecărei persoane.

Sursa: stiridiaspora.ro

Comentarii: