REVIEW

Pantofii purtaţi pot arăta ca noi. Modalităţi de curăţare mai puţin cunoscute

ties.com

Cine nu s-a confruntat cu dificultatea îndepărtării unei pete sau cu încercarea de a reda strălucirea pantofilor. Iată câteva trucuri care să vă facă viața mai ușoară și pantofii mai frumoși.

1. Pasta de dinti

Pentru incaltamintea acoperita cu panza, aplica putina pasta de dinti pe ea, iar apoi freaca usor, pentru a indeparta petele. Dupa ce termini, indeparteaza pasta de dinti cu ajutorul unei carpe si a unui uscator de par.

CITEȘTE ȘI: Informaţii din interior: Ciudăţeniile Prinţului Charles. Ce se întâmplă în fiecare zi cu pantofii săi

2. Bicarbonat de sodiu

Daca pasta de dinti nu este indeajuns de buna, amesteca doua linguri de bicarbonat de sodiu cu apa calduta. Cu o carpa, aplica o cantitate mica din pasta realizata pe pete, iar apoi freaca. Pune mai multa pasta pe murdarie, daca tu consideri ca e nevoie. La final, sterge-ti pantofii cu o carpa curata si apoi usuca-i.

3. Detergent de vase

Este sigur pentru majoritatea materialelor, cu exceptia satinului si a celor matasoase. Amesteca putin detergent de vase cu apa calda si apoi, cu ajutorul unei carpe, freaca suprafetele murdare. Apoi, folosind o carpa curata, sterge-ti pantofii.

4. Acetona

Aplica putina acetona de unghii pe o carpa curata, iar apoi freaca locurile de pe pantofi murdare. Apoi, aplica si putina pudra de talc sau vaselina, pentru a proteja materialul incaltamintei. Aceasta metoda se aplica la mai multe tipuri de textile, de la piele si pana la panza tenisilor.

5. Radiera

Pentru pantofii din vinil, incearca sa indepartezi petele cu ajutorul unei radiere (sau guma de sters).

CITEȘTE ȘI: Ce botine să porți în funcție de vârstă: la 20, 30, 40, 50, 60 ani

6. Vaselina

Vaselina iti va transforma pantofii, devenind aproape noi. Trebuie numai sa aplici putina pe o carpa si apoi sa cureti zona murdara. Apoi, sterge cu o carpa curata.

Comentarii: