NUTRITIE SANATATE

Planta care este un remediu tradițional pentru diabet: Poate preveni Alzheimer

Schinduful este o plantă asemănătoare trifoiului și are gustul și mirosul de sirop de arțar. Este folosit în amestecuri de condimente ca parte a bucătăriilor din Europa de Sud, Africa de Nord și Asia de Vest și este folosit și în săpunuri și produse cosmetice pentru parfumul său.

Ceaiul de schinduf este un remediu tradițional pentru diabet și este, de asemenea, folosit pentru a crește producția de lapte la femeile care alăptează.

Astăzi, este prezentat ca un supliment alimentar care poate ajuta la ameliorarea diabetului și a crampelor menstruale și poate oferi sprijin pentru alăptare.

Cu toate acestea, deși știința modernă a oferit un anumit sprijin acestor afirmații și altor afirmații din medicina tradițională despre ceaiul de schinduf, este nevoie de mult mai multe cercetări.

CITEȘTE ȘI: Ce se întâmplă în organism dacă mănânci zilnic caju: Efectul pe care îl are asupra glicemiei și oaselor

O linguriță de semințe crude de schinduf conține:

  • Calorii: 12
  • Proteine: 0,851 grame
  • Grăsimi: 0.237 grame
  • Carbohidrați: 2.16 grame
  • Fibre: 0.91 grame
  • Zahăr: 0 grame

Schinduful este o sursă bună de:

  • Magneziu
  • Fosfor
  • Calciu
  • Folat
  • Vitamina A

Mai mult, schinduful este, de asemenea, o sursă excelentă de potasiu. Studiile au arătat că potasiul poate contribui la menținerea tensiunii arteriale într-un interval sănătos și la reducerea riscului de accident vascular cerebral, potrivit WebMD.

Schinduful, ce beneficii are pentru sănătate

Schinduful este o sursă bogată de vitamine și minerale. Cu toate acestea, deoarece schinduful este atât de puternic, poate crea, de asemenea, complicații pentru persoanele cu anumite afecțiuni medicale.

Cercetările au descoperit o serie de potențiale beneficii pentru sănătate ale ceaiului de schinduf:

Producția de lapte matern

Schinduful de schinduf a fost mult timp promovat pentru capacitatea sa de a îmbunătăți producția de lapte matern la femeile care alăptează. Patru studii separate indică faptul că consumul de schinduf crește semnificativ producția de lapte în comparație cu un placebo.

Echilibrul hormonal

Pentru femeile aflate la postmenopauză, extractul de schinduf poate ajuta la reducerea unora dintre disconforturile asociate cu schimbarea nivelurilor hormonale. Un studiu randomizat, dublu-orb, controlat cu placebo a constatat efecte semnificative în reducerea bufeurilor prin suplimentarea cu schinduf timp de 90 de zile.

Gestionarea diabetului

Capacitatea sa de a ajuta la echilibrarea nivelului de insulină a fost un alt factor care a stabilit schinduful ca remediu tradițional pentru diabet. Studiile arată că semințele de schinduf au un efect pronunțat în îmbunătățirea metabolismului lipidic pentru persoanele cu diabet de tip II.

Alte studii arată eficacitatea în reducerea nivelului de glucoză din sânge la post în tratamentul diabetului.

Sensibilitatea la insulină

Chiar și pentru persoanele fără diabet, schinduful poate avea efecte benefice asupra sensibilității la insulină. Un studiu clinic pilot a arătat efecte promițătoare ale schindufului în îmbunătățirea toleranței la glucoză.

Alzheimer

În ceea ce privește boala Alzheimer, cunoscută ca o lipsă de neurotransmițători în celulele creierului din cauza creșterii activității acetilcolinesterazei, se consideră că utilizarea inhibitorilor AchE (AchEI) este cea mai bună metodă de tratare a bolii.

În urma unui studiu pe schinduf, s-a demonstrat că acesta are capacitatea să inhibe boala Alzheimer datorită creșterii activității antioxidanților din această plantă.

Riscurile potențiale ale ceaiului de schinduf

Deoarece ceaiul de schinduf are ingrediente atât de puternice, ar trebui să vă consultați cu medicul dumneavoastră înainte de a-l lua sau de a lua orice alt supliment. Luați în considerare următoarele înainte de a pregăti sau de a bea ceai de schinduf:

Alergii la arahide

Dacă sunteți alergic la alune, este posibil să fiți alergic și la schinduf, deoarece cele două plante au reacții încrucișate.

CITEȘTE ȘI: Condimentul care reglează nivelul glicemiei și are un puternic efect antidiabetic: Se găsește în orice gospodărie

Preocupări legate de sarcină

Efectele ceaiului de schinduf asupra unei persoane însărcinate sunt neconcludente. Dacă ești însărcinată, cel mai bine este să cauți o alternativă.

Zahărul din sânge și hipoglicemia

Deoarece schinduful poate scădea glicemia, cel mai bine este să vă consultați medicul înainte de a folosi ceaiul de schinduf dacă aveți diabet sau hipoglicemie.

Comentarii: