SANATATE

Poți scăpa de durerea de cap și fără medicamente – Metode cu efect relaxant, care îți dau o stare de bine

Foto: Pinterest.com

Durerea de cap poate avea multiple cauze, intensitatea fiind resimțită în funcție de severitatea afecțiunii. Aceasta poate anunța un deficit la nivelul organismului, deshidratare sau poate fi provocată de un program încărcat.

Anumite sfaturi și obiceiuri te potajuta să ameliorezi rapid durerea de cap, fără medicamente. Dacă ești adeptul vindecării cât mai naturale, aceste remedii te vor scăpa de durere și disconfort.

Remedii pentru durerea de cap

Aplicați o compresă rece

Țineți compresa pe cap timp de 15 minute, apoi faceți o pauză timp de 15 minute. Se crede că frigul constrânge vasele de sânge (un proces cunoscut sub numele de vasoconstricție), creând eventual un flux sanguin scăzut în aval și diminuând durerea pe care o puteți simți. Un duș rece poate avea, de asemenea, efecte similare asupra durerii, scrie DC Medical.

Ceai de ghimbir

Ceaiul de ghimbir are un efect relaxant, ce oferă o stare de bine. Acesta poate ameliora stresul și, implicit, durerile de cap provocate de un stil de viață haotic.

Masaj în puncte de presiune

Majoritatea persoanelor fac acest lucru în mod intuitiv. Un mic masaj al zonei în care se resimte durerea sau a anumitor puncte de presiune și puncte de tensiune vă poate scăpa de durerea de cap. Mulți oameni consideră că masarea tâmplelor, maxilarului sau gâtului poate ajuta la ameliorarea tensiunii și la reducerea durerilor de cap tensionate care provin din a fi prea stresat.

Aromaterapia

Aromaterapia are nenumărate beneficii asupra sănătății. Aceasta are un efect relaxant, ameliorează durerile și te ajută să gestionezi emoțiile negative și stresul. S-a dovedit că mirosurile liniștitoare, cum ar fi lavanda, acționează asupra durerilor de cap în doar 15 minute.

Hidratarea corespunzătoare

Deshidratarea este o cauză principală a durerii de cap. Dacă sunteți predispus la dureri de cap, asigurați-vă că sunteți hidratat în permanență ca măsură de precauție. Bea 2 litri pe zi și consumă alimente bogate în apă.

Comentarii: