LIFESTYLE

Poveste de dragoste în stil ”Bridgerton”: Prințesa care urmează să se căsătorească cu șamanul ei

Poveste de dragoste în stil ”Bridgerton”: Prințesa care urmează să se căsătorească cu șamanul ei. Visul ”Bridgerton” devine în sfârșit realitate. Prințesa Märtha Louise, 50 de ani, fiica cea mare a cuplului regal norvegian, și logodnicul ei american, Durek Verrett, în vârstă de 47 de ani, au stabilit data nunţii: 31 august 2024.

Anunțul vine cu o postare pe Instagram în care viitorii soți sunt îmbrăcaţi de branduri de modă faimoase. Despre căsătoria lor se vorbește deja de ceva vreme, iar cuplul a devenit foarte popular în mass-media de când, pe 14 iunie 2022, și-a anunțat intenția de a se căsători, în ciuda numeroaselor impedimente și a primirii rasiste pe care Durek, şaman de profesie, a avut-o în Norvegia.

Poveste de dragoste în stil ”Bridgerton”

În regatul scandinav, povestea de dragoste dintre prințesă și șaman a fost primită cu reticenţă chiar de la început, din 2019, deoarece Durek – care printre clienții săi îi are pe Gwyneth Paltrow și Antonio Banderas – a fost considerat un șarlatan care a păcălit-o pe Märtha.

Louise, o prințesă nefericită a cărei primă căsătorie, cea cu scriitorul Ari Behn, s-a terminat cu un divorț, iar doi ani mai târziu, odată cu sinuciderea lui, cu o tragedie. Până și fostul premier norvegian Erna Solberg a intervenit în dezbaterea pe tema ”faimei” vindecătorului spiritual, descriind teoriile lui Derek ca fiind ”extrem de ciudate” și ”deloc bazate pe fapte”, şi afirmând că ”ideile pe care le-a promovat erau asemănătoare teoriilor conspirației”.

CITEȘTE ȘI: Cele mai sexy 7 lucruri pe care bărbații le fac fără să-și dea seama

Printre cele mai discutabile se numără implicarea sa într-o carte potrivit căreia cancerul este o alegere și vânzarea cu 222 de dolari a unui medalion, ”Spirit Optimizer”, care l-ar fi ajutat să depășească virusul Covid.

O serie de idei privind metode de medicină alternativă pe care prințesa le-a îmbrățișat pe deplin, spre nemulţumirea familiei regale, care a fost nevoită să-și confirme încrederea în medicină printr-o declarație oficială. Printre altele, cuplul făcuse din definiția ”prințesa și șamanul” un fel de marcă pentru a vinde consultanță și conferințe, ceea ce era ireconciliabil cu statutul de prințesă al Märthei Louise, care, prin urmare, a fost deposedată de titlul de Alteță Regală, fiindu-i interzis să folosească titlul de prințesă în activitățile sale comerciale în calitate de clarvăzătoare.

Într-un final, problema a fost rezolvată destul de simplu, fiicei regelui sugerându-i-se să demisioneze:

”După multe întrebări, am decis că nu voi mai îndeplini funcții oficiale pentru Casa Regală”, a anunțat ea în noiembrie 2022 într-un video în care apare alături de bărbatul pe care îl iubeşte. ”Am luat această decizie de comun acord cu părinții mei, regele și regina, pentru a crea o atmosferă de pace în jurul casei regale”. Decizia a fost luată după ce a obţinut ceea ce și-a dorit: consimțământul tatălui ei, regele, de a se căsători cu Durek.

Combaterea rasismului

Cuplul și-a anunțat intenția de a se căsători pe 14 iunie 2022 și, făcând acest lucru, a vorbit despre rasism, explicând cât de mult doreau ”să dărâme barierele dintre albi și negri în numele iubirii”.

”Înainte de a-l întâlni pe Durek nu am înțeles niciodată cu adevărat ce este rasismul”, a scris prințesa norvegiană pe Instagram. Într-un interviu acordat publicaţiei People, șamanul a explicat de ce anumitor persoane le este greu să accepte relația lui cu prințesa: ”În primul rând, nu vor să vadă un bărbat de culoare în familia regală, pentru că nu a existat niciodată unul în istoria monarhiilor europene. În al doilea rând, Märtha este o femeie. Un bărbat poate alege o femeie de culoare… dar atunci când cea care face această alegere este o prințesă, nu, aşa ceva nu s-a văzut niciodată, cu excepția serialului Bridgerton. Oamenii vor să vadă (această poveste) la TV, însă ei nu-i acceptă pe adevărații Bridgerton, care suntem noi”.

CITEȘTE ȘI: Dependența cu care se luptă Adele: Îi e mai greu decât atunci când a renunțat la băutură

Finalul fericit al poveștii

Finalul fericit al poveștii lor va veni pe 31 august 2024, când va fi celebrată o nuntă regală specială în satul Geiranger, pe malul fiordului cu același nume, un sit al patrimoniului UNESCO, aflat în sud-vestul ţării. ”Suntem incredibil de fericiți să putem sărbători dragostea noastră în decorul frumos de la Geiranger”, a spus cuplul într-un comunicat.

Într-o declarație separată, Regele, Regina și Prințul Moștenitor Haakon, fratele Märtha Louise, au transmis felicitări cuplului și s-au declarat ”încântați să-l primească pe Durek Verrett în familie”. Fratele Märthei Louise, Prințul Haakon, al doilea fiu al cuplului regal destinat acum să devină rege, s-a alăturat şi el salutărilor, potrivit rador.ro.

Comentarii: