NUTRITIE

Cum se prepară CORECT mâncarea tradițională. TRUCUL pentru a nu ne îngrășa de Sărbători!

Cu totii luam cate un kilogram-doua de sarbatori. In afara de excesele noastre alimentare, cauzele pentru care ne ne rotunjim in aceasta periaoda sunt atat lipsa de miscare, dar mai ales modul in care gatim alimentele.

“Mancarea traditionala ingrasa daca gatim dupa metode traditionale: cu foarte multa grasime, cu multa prajeala, ulei.

Altfel, ciorba este cel mai dietetic si echilibrat aliment, tocanita, pentru ca are sos, inseamna legumele si carnea puse laolalta, gatit tot in mediul umed, ceea ce face ca produsul sa fie usor de digerat.

CITEȘTE ȘI: Câte CALORII are un pahar de vin, în funcție de soiul ales

Singurul lucru de care trebuie sa tinem cont este uleiul. Sa fim foarte zgarciti cu sticla de ulei. Intr-o lingura de ulei avem 100 de calorii si atunci toata portia de tocanita nu are 100 de calorii, cat are o lingura de ulei”, spune dr. Bilic.

Foto: Pinterest.com

Nutritonistul sustine ca nu exista alimente nesanatoase, ci mult prea concentrate in grasimi, zahar, calorii, prea mult procesate, deshidratate.

CITEȘTE ȘI: 

3 CONDIMENTE care STIMULEAZĂ DIGESTIA

5 BĂUTURI digestive pe care trebuie să le servești după o masa copioasă

“Acelea sunt, mai degraba, un fel de concentrat de alimente si atunci ele trebuie mancate rar si cu foarte multa grija la cantitate. Nu este nici un aliment nesanatos prin definitie. Tot ce este comestibil face bine organismului. In prezent, nesanatos se refera la potentialul lui de a ingrasa si atunci toate aceste produse mult industrializate, datorita concentratiei mari de zahar sau de grasimi trebuie mancate in cantitate mica si rar”, puncteaza ea.

Comentarii: