SANATATE

Primele simptome care apar în TOATE tipurile de cancer

Foto: Pinterest.com

Peste un milion de români au fost diagnosticaţi cu o formă sau alta de cancer, iar alte patru milioane de persoane au avut cel puţin un membru al familiei diagnosticat cu această boală, potrivit unui studiu naţional despre impactul pe care îl are această maladie asupra societăţii româneşti.

În România, riscul de a face cancer înaintea vârstei de 75 de ani este de 23 la sută în totalul populaţiei, respectiv de 28 la sută la bărbaţi şi de 19,1 la sută în rândul femeilor.

Rezultatele studiului indică faptul că un român din patru a trăit o experienţă legată de cancer: 5,2% dintre respondenţi afirmă că au fost diagnosticaţi cu cancer, la un moment dat, de-a lungul vieţii, iar 21,1% au o rudă de gradul I (soţ/ soţie, fiu/fiică, mamă/tată) cu cancer.

În ceea ce priveşte percepţia asupra bolii, 45% dintre respondenţi consideră că diagnosticul de cancer duce întotdeauna la deces. Medicii atrag atenția asupra importanței  depistării timpurii a boli, înainte de a se răspândi in organism şi a avansa.

Simptomele generale ale cancerului:

 • Scădere în greutate inexplicabilă

Cele mai multe persoane cu cancer vor pierde in greutate la un moment dat. Multe lucruri pot cauza pierderea in greutate si doar pierderea in greutate nu inseamna ca aveti cancer, insa in cazul in care aveti cancer si se produce o pierdere inexplicabila in greutate pe parcursul mai multor saptamani, insotita de stare generala de slabiciune, acesta poate fi unul din cele mai grave simptome de cancer.

CITEȘTE ȘI: CE analize TREBUIE să facă o femeie la 20, 30, 40 și 50 de ani

 • Febra

Foarte comuna in cancer, dar cel mai adesea se întâmplă după ce cancerul s-a extins. Aproape toti pacientii cu cancer au febră la un moment dat, mai ales dacă cancerul sau tratamentul acestuia afecteaza sistemul imunitar (intotdeauna in cazul chimio/radio).

 • Oboseală extremă

Acesta poate fi un simptom important cand cancerul se raspandeste. Unele tipuri de cancer (colon , stomac) pot duce la pierderea de sânge, ce pot provoca anemia si oboseala. Daca e insotita si de pierdere in greutate poate fi extrem de grav/

CITEȘTE ȘI: DESCOPERIRE REVOLUȚIONARĂ! Analiza de sânge care anunță cu 1 an înainte APARIȚIA cancerului

 • Durere

Poate fi un simptom precoce in unele tipuri de cancer, cum ar fi cancer osos sau cancer testicular.

O durere de cap indelungata care nu cedeaza la tratamente obisnuite poate fi un simptom al unei tumori celebrale, notează site-ul emedicinehealth.com.

Durerile de spate pot fi un simptom de cancer colorectal sau ovarian. Cel mai adesea, durerile provocate de cancer inseamna ca s-a raspandit deja (metastaze).

Cinci semne că mănânci PREA MULT zahăr

Marele secret pentru o mâncare sănătoasă: Care tip de ulei e mai bun

 • Modificări ale pielii

Cancerul de piele si alte tipuri de cancer pot provoca modificări la nivelul pielii, care pot fi văzute. Aceste semne si simptome includ: pielea mai inchisa (hiperpigmentare), pielea gălbuie (icter), piele inrosita (eritem), mâncărime (prurit), creștere excesivă a părului

 • O schimbare a unui neg sau aluniţe

 • O rană a pielii sau o durere persistentă in gât care nu se vindeca

 • O schimbare a tranzitului intestinal sau al vezicii urinare

 • O tuse persistentă sau tuse cu sânge

 • Indigestie constantă sau probleme de inghiţire

 • Sângerări vaginale neobişnuite

Comentarii: