SANATATE

Principala cauză a colesterolului la femei: Schimbările necesare pentru a avea un colesterol scăzut

health.clevelandclinic.org

Principala cauză a colesterolului la femei: Schimbările necesare pentru a avea un colesterol scăzut. Colesterolul este un tip de grăsime care se găsește în sânge. Este vital pentru buna funcționare a celulelor noastre, dar excesul de colesterol poate duce la probleme de sănătate.

Principala cauză a colesterolului la femei

„Din punct de vedere statistic, bărbații tineri sunt mai predispuși să aibă probleme de colesterol ridicat decât femeile tinere”, explică Dr. Rhianna McClymont, medic de familie principal la Livi.

„Cu toate acestea, această tendință se inversează, de obicei, după ce femeile ajung la menopauză, când prezintă un risc crescut de colesterol ridicat. De regulă, nu există semne externe ale unei probleme, așa că cel mai bine este să faceți testele necesare”, spune expertul.

CITEȘTE ȘI: Ce culoare are pielea de pe picioare atunci când ai colesterolul mare

Schimbări ale stilului de viață

Dr. McClymont sugerează cinci modificări ale stilului de viață care pot reduce nivelul colesterolului la persoanele cu risc.

Trei dintre ele sunt de natură dietetică, prima fiind reducerea consumului de grăsimi saturate, care se găsesc în carnea roșie și în produsele lactate.

În al doilea rând, creșteți cantitatea de fibre pe care o consumați, care este asociată cu niveluri mai scăzute de colesterol.

În al treilea rând, renunțați la alimentele procesate. Consumați mai ales mese gătite în casă. În acest fel, puteți controla cantitatea de zahăr, sare și grăsimi din dieta dumneavoastră.

CITEȘTE ȘI: Ce se întâmplă dacă mănânci o ceapă în fiecare zi: Efectul pe care îl are asupra colesterolului și glicemiei

Modificările în activitatea fizică reprezintă, de asemenea, o bază eficientă pentru controlul nivelului de colesterol. Exercițiile fizice regulate și renunțarea la obiceiurile proaste, cum ar fi fumatul, sunt aspecte esențiale pentru scăderea nivelului de colesterol, potrivit actualno.com.

Comentarii: