LIFESTYLE

Rețeaua socială utilizată de atacatorul din Pittsburgh îşi SUSPENDĂ serviciile începând de astăzi

Foto: 123rf.com

O reţea socială, apreciată de mişcarea de extrema dreaptă americană ”alt-right” şi pe care autorul atacului armat din sinagoga din Pittsburgh postase mesaje antisemite, a anunţat că fost constrânsă să-şi întrerupă activitatea, transmite duminică AFP.

CITEȘTE ȘI: ATENȚIE la ce publici pe Facebook! Cuvintele care dezvăluie dacă suferi de depresie

Lansată în 2016 după modelul Twitter, Gab a indicat sâmbătă că Joyent, societatea care îi oferea acces la internet, îşi suspendă serviciile începând de luni.

Paypal a anunţat, de asemenea, că a exclus Gab din serviciile sale de plată online din cauza discursului de ură răspândit pe acest site cu bunăvoinţa administratorilor săi.

Foto: gab.ai

Gab nu va mai funcţiona probabil săptămâni în şir din această cauză”, a reacţionat reţeaua socială pe contul sau de Twitter.

CITEȘTE ȘI: Avertisment către părinţi: La ce vârstă pot avea copiii smartphone şi conturi pe Facebook, Twitter sau Instagram

„Vom continua să ne batem pentru libertatea de exprimare şi libertatea individuală online pentru toţi. Marile firme tehnologice nu ne pot opri. Mass-media tradiţionale nu ne pot opri „, afirmă reţeaua sociala, notează Agerpres.

Lozinca Gab, „Toţi sunt bineveniţi să se exprime liber!”, a atras personalităţi aparţinând extremei drepte devenite persona non-grata pe Twitter.

Atacatorul, care a ucis 11 persoane sâmbătă dimineaţa într-o sinagogă din Pittsburgh, în nord-estul SUA, a fost identificat de autorităţi ca fiind Robert Bowers.

CITEȘTE ȘI: Ce analize medicale TREBUIE să facă un bărbat în mod regulat

La scurt timp după atac, Gab a indicat că numele lui Robert Bowers corespundea cu cel al unuia dintre utilizatorii săi şi că a închis imediat acest cont.

Într-un comunicat, Gab indică de asemenea că manifestă „toleranţă zero” pentru violenţă şi terorism, declarându-se „întristată şi indignată” de atacul din Pittsburgh.

Comentarii: