LIFESTYLE

Rețelele 5G vor schimba RADICAL telefonul tău mobil. Tehnologia revoluționară va fi introdusă în curând și în România

Foto: Pinterest.com

Dupa un deceniu de dezvoltare si planificare, retelele 5G vor deveni realitate. Tehnologia revolutionara va fi introdusa in curand, chiar daca nu e inteleasa in totalitate de public inca. Multi se intreaba cum ar putea schimba retelele 5G telefoanele mobile si ce avantaje ar avea modificarea.

CITEȘTE ȘI: De ce gălbenușul ouălor fierte ÎN EXCES devine gri-verzui?

Expertii cred ca retelele 5G reprezinta viitorul. Reprezinta viitoarea generatie de broadband ce va inlocui (sau augmenta) conexiunea actuala 4G LTE, potrivit Digital Trends.

Prin retelele 5G, utilizatorii vor avea o viteza mult mai mare de descarcare si dispozitivele vor putea comunica mult mai rapid intre ele.

Retelele 5G nu utilizeaza un singur spectru de frecventa, precum 4G, ci 3. Spectrul de frecventa redusa (sub 1GHz) e folosit de retelele 4G LTE in anumite tari precum SUA si, desi acopera o arie vasta, nu are o viteza foarte mare.

Frecventa medie e mult mai rapida, insa nu poate penetra cladirile la fel de bine precum cea redusa, ceea ce ar putea fi o problema pentru producatorii de smartphone-uri.

CITEȘTE ȘI: Cum a apărut și ce înseamnă ‘sfertul academic’

Spectrul de frecventa ridicata (numit si mmWave) e cel asociat cel mai des cu retelele 5G. Poate atinge o viteza de pana la 10 Gbps, insa nu acopera o arie la fel de mare si nu poate ajunge cu usurinta in cladiri.

Pentru a combate aceste neajunsuri, vor fi folosite celule mici, ce permit acoperirea unor arii geografice mai mici, insa la viteze mult mai mari decat cele actuale.

Rețelele 5G ar putea schimba forma telefonului tău mobil

Pentru ca retelele 5G sa functioneze la capacitate maxima, modul in care sunt produse telefoanele mobile actuale va suferi schimbari notabile, scrie BGR.

CITEȘTE ȘI: DIETE RAPIDE/ ”Dieta Prințesei”, cea mai cunoscută și eficientă dietă

Carcasele de metal, una dintre cele mai comune caracteristici ale smartphone-urilor actuale, vor fi inlocuite, pentru a permite transmiterea semnalelor radio fara impedimente.

Foto: Pinterest.com

O alta schimbare notabila ar putea fi si adaugarea unei antene, asa cum erau dotate telefoanele la inceputul mileniului. Noul smartphone Motorola, 5G Moto Mod, are o antena considerabila, chiar daca e partial ascunsa de design-ul inteligent al dispozitivului.

CITEȘTE ȘI: Se interzice telefonul mobil la volan? Unul din doi şoferi stă pe telefon, avertizează specialiștii

Marii producatori de telefoanele mobile deja au anuntat ca vor lansa dispozitive 5G anul viitor, insa nu se stie cum vor arata smartphone-urilor de ultima generatie. La nivel de zvon preluat de presa de specialitate, Samsung vrea sa lanseze un telefon cu aceasta tehnologie in doar cateva luni si fanii sunt nerabdatori sa vada cum va arata noul dispozitiv.

Ramane de vazut cand si in ce fel vor implementa gigantii tech modificarile necesare pentru retelele 5G, mai ales luand in considerare faptul ca aceasta trecere de la 4G va fi mult mai complexa decat a fost trecerea de la 3G.

Comentarii: