Combinația de orez, pește și lămâie reprezintă o garnitură nutritivă care oferă o savoare acrișoară, proaspătă, ideală pentru orice moment al zilei.
Secretul unui risotto ca la carte este moderația. Ingredientele, chiar dacă sunt puține, trebuie adăugate pe parcurs, mai întâi în cantități mai mici ca să vezi dacă este suficient, apoi completezi dacă mai este nevoie.
CITEȘTE ȘI: Gătește cele mai bune paste cu ton în doar câteva minute – Exquis
Risotto cu ton și lămâie- preparatul savuros care îți încântă ziua
Ingrediente:
- 300 g orez pentru risotto
- 1 ceapă albă, mică
- 800 ml supă de legume fierbinte
- 3 linguri zeamă de lămâie
- 1 linguriță coajă rasă de lămâie
- 3 linguri ulei de măsline
- 200 g conservă de ton în ulei de măsline
- 1 legătură de pătrunjel proaspăt
Risotto cu ton și lămâie- preparatul savuros care îți încântă ziua
Mod de preparare:
Călește ceapa și usturoiul într-o lingură de ulei de măsline extravirgin.
Când legumele devin translucide, adaugă orezul și amestecă totul la foc mic pentru 1 minut.
Toarnă treptat aproximativ 100 ml din supă peste orez și amestecă până când orezul absoarbe totul.
Când supa a fost complet absorbită, începe să torni încet încă 100 ml, amestecă continuu și repetă procesul până când termini toată supa.
Pentru un risotto perfect gătit, este important să ai răbdare la fiecare etapă.
Când ai turnat deja toată supa, poți să adaugi pătrunjelul mărunțit, bucățelele de ton, coaja și zeama de la lămâie.
Lasă totul la fiert în timp ce amesteci delicat, fără să te oprești.
CITEȘTE ȘI: Pași și reguli de care să ții cont pentru a prepara un risotto perfect – Exquis
Acesta este momentul care favorizează preparatul, pentru că atenția ta trebuie să fie concentrată doar asupra oalei.
Cu 1-2 minute înainte să oprești focul, condimentează, gustă și adaugă piper dacă mai e necesar.
Ai grijă la cantitatea de sare, deoarece supa de legume este deja sărată.
Comentarii: