REVIEW

Sărbătoare importantă pentru românii ortodocşi: Ce trebuie să ştii despre tradiţiile de Sfinţii 40 de mucenici

fanatik.ro

Pe data de 9 martie, românii sărbătoresc cei 40 de Sfinți mucenici din Sevastia. În această zi se respectă superstiții și obiceiuri vechi de sute de ani. Tot în această zi, se vor bea 44 de pahare cu vin roșu. De ce? Vom afla împreuna!

Sfintii 40 de mucenici. De ce se beau 44 de pahare cu vin în această zi? Sfinţii 40 de mucenici au pătimit în localitatea Sevastia din Armenia, în vremea domniei împăratului Liciniu. Aceștia au fost soldații Domnului.

CITEȘTE ȘI: Tradiţii de Sfinţii 40 de Mucenici: Cum se pregătesc acasă mucenicii moldoveneşti cu miere şi nucă/ REŢETĂ

Înainte să moară, cei 40 de mucenici au fost supuși la chinuri. Au fost obligați să stea într-un lac înghețat, apoi li s-au zdrobit picioarele până când și-au dat duhul. Tradiția spune că, pe 9 martie, an de an, bărbații trebuie să bea 44 de pahare cu vin roșu.

Sfintii 40 de mucenici. De ce se beau 44 de pahare cu vin?

Vinul simbolizează sângele vărsat de Sfintii 40 de mucenici. Dacă nu poți bea 44 de pahare cu vin, încearcă 44 de shoturi cu vin. Este important ca în această zi să guști puțin vin roșu sau să te stropești cu el.

Așa te asiguri că vei avea putere de muncă tot anul. După tradiția creștină, Sfinții martiri au fost 40. După tradiția geto-dacica, au fost 44, atâtea fiind și zilele dintre 9 martie și 23 aprilie, când este sărbătorit Sfântul Mare Mucenic Gheorghe.

În unele zone, există până astăzi credința, că acești Sfinți au fost 44, informeaza dcnews.ro.

CITEȘTE ȘI: Ştim cum a slăbit Cătălin Scărlătescu. Dar cum a chelit celebrul chef?

Sfintii 40 de mucenici – numele lor

Chirion, Candid, Domnos, Isihie, Ieraclie, Smaragd, Valent, Vivian, Evnichie, Claudie, Prisc, Teodul, Eutihie, Ioan, Xantie, Ilian, Sisinie, Aghie, Aetie, Flavie, Acachie, Ecdit, Lisimah, Alexandru, Ilie, Leontie, Gorgonie, Teofil, Dometian, Gaie, Atanasie, Chiril, Sacherdon, Nicolae, Valerie, Filoctimon, Severian, Hudion, Meliton şi Aglaie.

Comentarii: