FRUMUSETE

Scapă de inesteticele pungi de sub ochi: Şapte metode naturale

Foto: Pinterest.com

Pungile de sub ochi, cunoscute medical drept edem infraorbital, reprezintă o îngrijorare pentru mulți oameni, mai ales pe măsura ce îmbătrânesc.

Cauzele pot fi diverse, inclusiv genetice. Elasticitatea pielii scade odată cu vârsta, iar zona din jurul ochilor este una dintre cele mai sensibile. În spațiul de sub ochi se poate acumula lichid, ceea ce face ca zona să pară pufoasă sau umflată.

Există câteva remedii naturiste pe care dacă le urmați zilnic, rezultatele vor fi vizibile.

Aplicați felii groase de cartof crud.

Pungile de sub ochi se vor estompa vizibil, datorită amidonului conținut de cartofi, a apei și vitaminelor C, K, B și A. Acest remediu trebuie aplicat pentru 20 de minute, recomandă doctorulzilei.ro.

CITEȘTE ȘI: Şapte reguli de bază: Cum să arăţi bine fără machiaj

Lapte rece.

Acest remediu vizează retenția de apă și calmează zona de edem. Înmuiați tampoane de bumbac pentru demachiere în laptele rece și aplicați pe zona ochilor, schimbându-le de îndată ce se încălzesc. Timp de acționare: 20 de minute.

Apă rece în care adăugați câteva picături de ulei de vitamina E.

Aplicarea se face tot cu ajutorul cotonetelor, remediul reduce umflăturile și diminuează ridurile din jurul ochilor. Timp de acționare: 20 de minute.

Castravete abia scos din frigider.

Este un remediu arhicunoscut, care funcționează foarte bine. Aplicați feliile de castravete rece pe ochi. Este antiinflamator, calmează și catifelează zona, reduce umflăturile, dar stați cu feliile 25 de minute pe zi și aveți grijă în permanență să fie reci.

Pliculețe de ceai de mușețel, ținute la frigider.

Acest remediu reglează circulația sângelui în zona ochilor și reduce umflăturile. Mușețelul are proprietăți antiinflamatorii, pungile de sub ochi vor dispărea! Timp de acționare: 10 minute.

CITEȘTE ȘI: AVERTISMENTUL dermatologilor! Cum trebuie să îți îngrijești tenul vara

Albuș de ou.

Aplicat în zona de sub ochi, albușul va strânge pielea și nu va mai avea aspectul de umflat. Se aplică precum un anticearcăn și se lasă 20 de minute.

Apă caldă + jumătate linguriță de sare.

Aplicați cu ajutorul cotonetelor. Apa sărată reduce inflamațiile și îmbunătățește microcirculația din jurul ochilor. Aplicați 5 minute, apoi clătiți cu apă rece.

De asemenea, încercați să dormiți noaptea cele 8 ore și să renuțați la fumat, două acțiuni care vor avea un impact pozitiv și imediat asupra tenului dumneavoastră!

Comentarii: