REVIEW

Scapă de problema condensului de pe geamuri cu aceste trucuri simple

Foto: Pinterest.com

Motivele apariției condensului sunt multiple. De cele mai multe ori, apariția sa se datorează unei tâmplării de proastă calitate, umidității ridicate și temperaturii scăzute a aerului.

Cultivarea florilor la domiciliu poate deveni, de asemenea, cauza problemei. Dar, în orice caz, gospodinele cu experiență se bazează pe un truc universal.

CITEȘTE ȘI: Păstrează căldura în casă: Cum izolezi ferestrele pentru a nu intra frigul

Când apare condensul, deschideți larg ferestrele pentru 3-5 minute

Dacă există multe ferestre în cameră, deschideți-le pe toate. Numai ușile trebuie să rămână închise. Pe vreme caldă, puteți lăsa ferestrele deschise încă 7-10 minute. În acest timp, excesul de umiditate va ieși din încăpere. Aplicând acest truc, temperatura din interior nu va scădea prea mult, chiar și pe vreme geroasă.

După ce ați închis ferestrele, deschideți ușile tuturor camerelor

Această metodă este folosită de instalatorii de rame de ferestre.

Când gătiți în bucătărie, porniți întotdeauna hota și deschideți fereastra – va fi mult mai puțină umiditate. Nu uitați că condensul de pe ferestre este o problemă serioasă și că acesta provoacă mucegai.

Alcool etilic și glicerina

Un al truc presupune doar două mijloace accesibile și ieftine. Este vorba despre alcool etilic (vodca este potrivită în acest scop) și glicerină. Aceste două componente trebuie amestecate într-un raport de 150 ml la 15 ml. Ștergeți bine ferestrele cu lichidul rezultat.

CITEȘTE ȘI: Trucuri în gospodărie: Cum să scapi de mucegaiul de la geamuri – Ai nevoie de doar doua ingrediente

După aceea, rămâne să ștergem suprafața cu o cârpă uscată de lână sau de bumbac. Ca urmare, pe sticlă se formează o peliculă rezistentă la umiditate, care vă va ajuta să uitați de condensul de pe ferestre pentru o lungă perioadă de timp.

Comentarii: