REVIEW

Secretul celor mai frumoase şi solide ouă de Paşte. Este atât de simplu şi nu vor mai crăpa la fiert

Legenda spune că venind să-şi plângă fiul răstignit, Maica Domnului a lăsat jos, lângă cruce, un coş cu ouă pe care voia să le ofere soldaţilor ca să-i înduplece şi să aibă milă de Iisus. Sângele Mântuitorului a picurat, iar când Preasfânta s-a ridicat şi a privit coşuleţul, toate ouăle căpătaseră culoarea roşie.

De aceea, în Joia Mare sau Joia Patimilor, adică mâine, toate gospodinele se pregătesc să vopsească ouăle roşii.

Şi nu de puţine ori, când se execută procedurile la bucătărie, apar şi accidente. Adică dintr-o oală plină cu ouă fierte, aproape jumătate ajunge la finiş cu mici coaja crăpată sau sparte de-a binelea.

Ce să faceţi ca să evitaţi dezamăgirea şi munca în plus, nu mai zic de o altă cheltuială? Apelaţi la un mic truc, care vă e la îndemână.

 

Citeşte şi: De ce gălbenușul ouălor fierte ÎN EXCES devine gri-verzui?

 

Ingredientul-minune care vă scapă de durerile de cap

Este atât de banal şi cu siguranţă îl aveţi mai mereu prin preajmă. Nici nu v-aţi fi gândit că sucul de lămâie este secretul unor ouă fierte bine care rămân cu coaja intactă, indiferent dacă le fierbeţi puţin mai mult, la temperaturi ridicate.

E simplu: spălaţi ouăle înainte să le puneţi pe foc şi le ungeţi cu suc de lămâie. Veţi observa minunea la final, când le veţi scoate absolut pe toate fără nici cea mai mică fisură.

Iar dacă vreţi ca să le şi decojiţi la fel de uşor după ce le-aţi ciocnit, este suficient să puneţi o lingură de zeamă de lămâie în apă, când le fierbeţi!

 

 

Comentarii: