NUTRITIE

Semnal de ALARMĂ al nutriționiștilor: Pericolul de pe masa de Revelion

publika.md
Foto: Pinterest.com

Mesele îmbelşugate din perioada sărbătorilor pot fi un real pericol pentru sănătate, spun medicii nutriţionişti care atrag atenţia că respectarea unor reguli simple te pot scăpa de consecinţe grave. De exemplu, aperitivul de pe masa de Revelion trebuie consumat în cantităţi limitate şi felul în care combini alimentele este şi el esenţial.

Nutriţionistul Simona Carniciu a explicat ce şi cum trebuie să mâncăm, astfel încât să eliminăm orice risc de a ne simţi rău după masă şi de a ajunge la spital.

Nu combinăm proteinele între ele

”Să încercăm, pe cât posibil, să nu combinăm proteinele între ele. Carne cu ouă şi lactate. Pentru că, din punct de vedere nutriţional, faptul că sunt proteine diferite interferă în digestie. Şi o să ne petrecem Revelionul, dacă nu la spital, la bal, pe scaun”, a spus Simona Carniciu, la Antena 3.

CITEȘTE ȘI: Excese care ne îmbolnăvesc: Semnele care îţi spun că mănânci prea multe proteine

Organismul, „sufocat” de alimentele greu digerabile

”În momentul în care noi mâncăm ceva greu digerabil, tot organismul se focusează asupra sistemului digestiv”, a mai spus nutriţionistul Simona Carniciu.

”Oul este cel mai complet aliment şi, dacă îl facem să fie gustos şi nu aducem foarte multe alte ingrediente care să îi sporească caloriile, cum ar fi maioneza, nu face decât să transforme un ou banal în ceva gustos. Cel mai bun ou care poate să existe este oul fiert tare. E cea mai bună variantă a oului”, a mai spus Simona Carniciu.

CITEȘTE ȘI: NU mai arunca sâmburele de avocado: Este o adevărată minune pentru sănătate

Nutriţioniştii recomandă consumul de avocado pentru a echilibra grăsimile din organism după mesele de sărbători.

”Avocado este un aliment medicament. Îl folosim în momentul în care vrem să schimbăm raportul între grăsimile nesănătoase cu cele sănătoase”, a mai precizat Simona Carniciu.

Comentarii: