NUTRITIE SANATATE

Semnal de alarmă din partea medicului cardiolog: Consumul de cârnați și crenvurşti poate avea consecințele grave pentru sănătate

thehealthy.com

Consumul de cârnați și crenvurşti şi, în general, carnea procesată, poate avea consecințele grave pentru sănătate, ne avertizează cardiologul.

Formarea cheagurilor de sânge

Consumul anumitor tipuri de carne poate crește riscul de formare a cheagurilor de sânge. Potrivit MedikForum şi potrivit cardiologului Oleg Varfolomeev, dacă un cheag de sânge se desprinde și ajunge la plămâni, acesta poate bloca aprovizionarea cu sânge a zonei, dezvoltând, practic, o afecțiune care pune viața în pericol, fiind numită embolie pulmonară.

CITEȘTE ȘI: Cheag de sânge la plămâni: Cine are riscul mai mare de a face și cum poate fi prevenit

El a subliniat că această problemă gravă de sănătate, dar foarte des nediagnosticată, care poate fi prevenită, poate duce la dizabilitate și deces.

Expertul a mai susţinut că în mod special carnea roșie și cea procesată poate crește riscul apariției cheagurilor de sânge.

„Studiile recente arată că stilul de viață și factorii nutriționali (cum ar fi obezitatea, dieta nesănătoasă, fumatul și un stil de viață sedentar) pot contribui la aproape jumătate din cazurile de TEV (Tromboembolismul venos este o situație asociată cu prezența unui cheag de sânge în vene, două variante ale acestei boli pot reprezenta un pericol major pentru viață)”, a afirmat Varfolomeev.

CITEȘTE ȘI: Semnele pe care nu trebuie să le ignori: Pot anunța un cheag de sânge

În plus, prin carnea procesată, se are în vedere carnea care a fost conservată, afumată, sărată sau la care s-au adăugat conservanți și din care se prepară mezeluri, slănină, șuncă, preparate precum salamul, pateurile, conservele din carne de vită, inclusiv din pui și curcan.

Comentarii: