SANATATE

Semnal de alarmă tras de un medic celebru: Lucrurile care duc la o imunitate scăzută

sanatatedefier.ro

De ce scade imunitatea. Prof. dr. Monica Pop atrage atenția asupra unui lucru îngrijorător. Când imunitatea scade, celulele canceroase încep să se acumuleze și apar tumorile canceroase.

Cunoscutul medic oftalmolog a explicat, în cadrul unei emisiuni la TV, de ce scade imunitatea și se ajunge la cancer. ”Imunitatea scăzută îi caracterizează pe români, în mod special.

CITEȘTE ȘI: Cum să-ţi asiguri porția necesară de zinc, mineralul care întărește imunitatea și reduce inflamațiile

Factorii care duc la scăderea imunității sunt:

  • depresia, boala secolului,
  • lipsa celor minimum 6 ore de somn
  • alimentația, adică lipsa proteinelor.

Un medic infecționist spunea că niciodată să nu pleci de acasă fără să mănânci proteine, un ou sau puțină brânză sau iaurt. De asemenea, vaccinul antigripal e foarte eficient. Eu îl fac de 8 ani și niciodată nu am avut nicio răceală puternică, nici când făceam chimioterapie și aveam imunitatea scăzută”.

Nu te lăsa dominat de boală

Medicul a vorbit și de perioada în care a luptat cu cancerul și ce gânduri i-a trecut prin minte când a aflat diagnosticul. ”Când am aflat diagnosticul, primul lucru la care m-am gândit și a fost o mare prostie, era să nu fac nimic. E o tâmpenie foarte mare, dar omul trece prin tot felul de stări în fața unei asemenea vești. Era o mare greșeală dacă persistam în ideea de a nu face nimic. Apoi, m-am decis să fac tratamentul, deși nu a fost ușor, și nu am lipsit nicio zi de la spital, lucru pe care îi sfătuiesc pe toți oamenii care au această boală. Să își găsească o ocupație, să nu se gândească la boală și să nu vorbească deloc de boală”, a explicat dr. Pop care a ținut să precizeze că această maladie nu este incurabilă.

CITEȘTE ȘI: Recomandările Federației Române de Diabet: Cum să îți crești imunitatea dacă ai diabet

În ceea ce privește simptomele, prof. dr. Monica Pop a avertizat că boala nu are simptome evidente și că, inițial, a avut niște ușoare tulburări digestive pe care le-a confundat cu sindromul colonului iritabil. De aceea, e bine ca orice om să își facă un set de analize și investigații, chiar dacă are impresia că e sănătos.

Comentarii: