FRUMUSETE SANATATE

Sfaturi pentru o dantură impecabilă: Când foloseşti periuţa şi aţa dentară

Foto: Pinterest.com

Sfaturi extrem de importante ale specialiştilor pentru a avea o dantură impecabilă. Când foloseşti periuţa de dinţi şi aţa dentară? Îţi spunem noi totul.

 

Motivul pentru care efectuăm periajul sau folosim aţa dentară este îndepărtarea plăcii bacteriene din cavitatea orală, rezultatul fiind o igienă impecabilă. Medicul stomatolog specialist în implantologie Alexandra Diroescu spune cât de importantă este igiena dentară şi care este ordinea corectă de folosire a aţei dentare şi a apei de gură.

Ce este placa bacteriană?

Placa bacteriană este formată din resturi alimentare descompuse şi bacterii ce populează cavitatea nostră orală. Dacă se depune la nivelul dinţilor sau gingiilor creează carii sau sângerare gingivală şi boală parodontală. Este important de menţionat că placa rămasă pe dinţi mai mult de 24 de ore se populează cu bacterii generatoare de probleme.

De aceea este crucial să distrugem aceste colonii măcar o dată pe zi. Bacteriile problematice se strecoară în spaţiile înguste de la baza dinţilor şi între dinţi. Ele sunt îndepărtate prin periaj corect cu o pastă bogată în fluor şi folosind aţa dentară şi apa de gură.

Folosirea zilnică a aţei dentare este recomandată de către specialist tuturor pacienţilor mei prin prisma experienţei în ceea ce priveşte cariile interdentare şi sângerarea gingivală, conform adevarul.ro. Interdentar poate însemna între doi dinţi naturali, între un dinte natural şi o lucrare sau între două lucrări.

Comentarii: