SANATATE

Sfaturi extrem de importante ale specialiştilor: Cum tratăm problemele de sănătate apărute în vacanţă

În vacanţă mergem să ne relaxăm, dar nu de puţine ori am dat peste fel şi fel de probleme. Specialiştii ne învaţă cum să preîntâmpinăm aceste probleme, dar ne oferă şi soluţii pentru a scăpa de ele.

 

 

Insolaţie, alergii, înţepături de insecte, boli digestive – toate pot transforma o vacanţă plăcută şi relaxantă într-un adevărat coşmar. Cele mai frecvente neplăceri în concediu sunt problemele cu stomacul.

 

Bacteriile nu iau niciodată vacanţă! Este avertismentul medicilor care atrag atenţia că enterocolitele strică multe concedii. Cei mai expuşi sunt copiii.

Angelina Jolie, alături de cei şase copii. Ce a făcut actrița / FOTO

AVERTISMENTUL SPECIALIȘTILOR: Lăsați copiii să numere pe degete!

WOOWWW! Cum arată fiica lui Johnny Depp / GALERIE FOTO

Copilul este în suferință, are crampe abdominale cu scaune multe, în cazurile mai severe asociază şi febră şi vărsături”, spune Lucica Baranga, medic pediatru.

Consumul unor alimente alterate sau care nu au fost bine spălate, dar şi igiena precară sunt principalele cauze ale apariţiei afecţiunilor digestive, mai ales în sezonul cald.

Dacă sunt doar scaune moi se face rehidratare. Mulţi părinţi pleacă deja pregătiţi şi cu săruri de rehidratare. Dacă apar şi vărsături e bine de făcut repaos digestiv, cel puţin 30 de min până la o oră”, spune Lucica Baranga, medic pediatru.

Eşti ciupit de ţânţari mai DES decât alte persoane? Iată DE CE

Greşelile care îți transformă cafeaua într-un PERICOL pentru organism

Pepenele roşu. Patru lucruri mai puţin cunoscute

Pentru a nu le înrăutăţi starea de sănătate, medicii îi sfătuiesc pe părinţi să ţină cont de anumite sfaturi.

Un copil care este deshidratat are sete intensă. Şi pune cana la gură, bea mult, rapid, un stomac care se umple de sus în jos, repetă vărsăturile şi pe lângă faptul că nu au primit nimic pierd şi apa proprie, aşa se accentuează sindromul de deshidratare. Se oferă câte puţin”, adaugă Lucica Baranga, medic pediatru.

Şi adulţii trebuie să ştie că moderaţia este cuvântul cheie indiferent de anotimp.

Este bine să nu consumăm alimente şi băuturi foarte dulci pentru că dulciurile reprezintă un substrat foarte bun de fermentaţie şi atunci se agravează diareea şi fermentaţia şi e important de evitat orice lucru care poate să genereze fermentaţie excesivă: lactate, brânzeturile şi toate alimentele care se pot degrada foarte repede de genul peşte, fructe de mare”, spune Simona Gentimir, medic specialist medicină internă, conform Digi 24.

În plus, o persoană cu probleme digestive care face şi febră poate lua medicamente care să scadă temperatura.

Comentarii: