REVIEW

De ce este bine să speli vasele cu mâna și NU cu buretele

Foto: Pinterest.com

Specialiștii în microbiologie au tras un semnal de alarmă atunci când au descoperit care este cel mai periculos obiect din bucătărie. Vei fi surprinsă să afli că este vorba chiar despre buretele de vase, cel care părea să îți fie cel mai bun aliat în spălarea vaselor până acum. De aceea, ar trebui să renunți la acesta și să speli vasele cu mâna.

Nu te speria, nu îți sugerăm să îndepărtezi cu mâinile arsura și grăsimea de pe toate vasele care te așteaptă în chiuvetă, ci doar să le clătești cu apă fierbinte. Potrivit celor de la huffingtonpost.com, iată de ce este bine să renunți la buretele de vase, măcar la clătirea recipientelor:

Luând în considerare că pe buretele de bucătărie se acumulează resturi de mâncare și că este umed, acesta este un mediu propice dezvoltării germenilor. Salmonella, campylobacter, E. Coli și listeria sunt doar câteva dintre bacteriile care se pot găsi pe suprafața acestui obiect.

CITEȘTE ȘI: TRUCURI/ Cum să cureţi cuptorul aragazului RAPID și fără bătăi de cap

Dacă folosești un burete plin de bacterii, iar sistemul tău imunitar nu poate face față atacurilor acestora, te poți confrunta cu crampe abdominale, amețeli, diaree, febră, vomă și alergii cutanate. Dacă ai câteva dintre aceste simptome, mergi la un consult de specialitate.

Cum nu poți să renunți complet la buretele de vase, spală-l bine după fiecare utilizare și schimbă-l des.

CITEȘTE ȘI: Știi cum îți influențează sănătatea PLANTELE din apartamentul tău?

De asemenea, îți recomandăm să renunți la acesta atunci când clătești vasele, neapărat cu apă fierbinte. Astfel, vei proteja sănătatea întregii familii.

Foto: Pinterest.com

Un alt motiv pentru care este bine să speli vasele cu mâna are legătură cu urmele de detergent care rămân pe acestea. Buretele pe care mai devreme ai pus detergent de vase nu este potrivit și pentru clătirea lor. Oricât de bine l-ai stoarce, tot vor rămâne substanțe chimice în straturile lui.

Nimeni nu poate să conteste faptul că aceste soluții ne ușurează mult viața, dar nu trebuie să neglijăm nici efectele pe care le au asupra sănătății. Îți poți proteja mâinile de acțiunea lor nefastă cu ajutorul unor mănuși, dar ce faci cu urmele care rămân pe vase? De aceea, este recomandat să utilizezi buretele doar pentru a îndepărta grăsimea și arsura, iar la clătire să renunți la el.

CITEȘTE ȘI: Știi cum îți influențează GRUPA DE SÂNGE sănătatea?

Buretele de vase îți este de un real ajutor în bucătărie, dar nu trebuie să uităm faptul că acesta reprezintă un pericol pentru organism atunci când nu se țin cont de anumite reguli de igienă. Spală vasele cu mâna când nu sunt pline de grăsime și resturi alimentare. De asemenea, îți recomandăm să renunți la burete măcar atunci când le clătești, pentru a-ți proteja sănătatea.

Comentarii: