SANATATE

Cauzele apariţiei retenţiei de apă: Îţi poate cauza grave probleme de sănătate

Foto: Pinterest.com

Retenţia de apă este o problemă extrem de complicată pentru fiecare dintre noi. Netratată aceasta poate duce la grave probleme de sănătate.

 

Un fenomen tot mai des întâlnit, retenția de apă, netratată corespunzător și la timp îți poate crea probleme serioase de sănătate.

 

Stilul de viață agitat poate crea adesea mari probleme, astfel că retenția de apă, în timp contribuie la apariția unor afecțiuni mult mai grave precum sindrom premenstrual, ciroză, hepatită, afecțiuni cardiace sau chiar dureri la nivelul extremităților.

Orice efect are și o cauză, astfel că dacă și tu faci greșelile de mai jos, este timpul să faci o schimbare.

Statul pe scaun

Sedentarismul este cel mai mare inamic al sănătății tale. Cu cât ești mai sedentar cu atât favorizezi mai mult retenția de apă. Și asta deoarece mișcare ajută la menținerea unei circulații sangvine sănătoase și la o irigare eficientă a tuturor celulelor organismului.

În plus, munca de birou vine la pachet și cu alte afecțiuni precum cele la nivelul coloanei, a musculaturii sau chiar dureri de cap.

Alimentația deficitară

Alimentele bogate în grăsimi îți aduc un aport mărit de sodiu, care deși este un nutriment esențial bun, când se regăsește în exces în organism favorizează retenția de apă și apariția surplusului de kilograme.

Sarea poate fi înlocuită cu ghimbir spre exemplu sau zeamă de lămâie, usturoi, orice alt condiment natural pentru a contracara efectele consumului excesiv de sare. Ridică-te la fiecare 30 de minute de pe scaun și alege întotdeaua scările în defavoarea liftului. Fii activ oriunde ai fi!

Medicamentele și dereglările hormonale

Din păcate medicamentele tratează pe o parte și sensibilizează organismul pe altă parte. Astfel că, unele dintre ele au ca efect advers exact retenția de apă, și în acest caz ne referim bineînțeles la antiinflamatoare și la antidepresive. Motiv pentru care medicamentele ar trebui administrate doar sub atenta recomandare și supraveghere a medicului.

În cazul femeilor este cunoscut faptul că mai ales în perioada de premenopauză, retenția de apă este influențată de valorile celor doi hormoni din organism și anume estrogenul și progesteronul.

Evită pe cât posibil alimentele care te pot balona sau îți crează flatulență și nu ezita să faci mișcare ori de câte ori ai ocazia, conform RTV. În plus, stresul și problemele cardiace de asemenea pot favoriza această problemă.

Comentarii: