SANATATE

Surpriză! Acestea sunt alimentele pe care le-ai spălat greşit până acum

healthination.com

Procesul de spălare al alimentelor pare ușor, trebuie doar să dai drumul apei de la robinet și să clătești, dar există câteva diferențe importante de reținut.

1. Fructe și legume congelate

Fructele și legumele congelate îți ușurează viața, deoarece le scoți din congelator și doar le pui direct la fiert, dar ar trebui să știi că înainte de a fi congelate, acestea sunt doar foarte puțin clătite cu apă. Foarte mulți oameni nu-și mai spală produsele congelate înainte de a le folosi, iar acest lucru este în regulă dacă sunt gătite la temperaturi ridicate, dar dacă le faci al dente trebuie să le speli bine înainte și să le tratezi ca și când ar fi proaspete, pentru a scăpa de praf și bacterii, potrivit feminis.ro.

CITEȘTE ȘI: Nu reușești să gătești orezul? Greșelile pe care trebuie să le eviți

2. Orez

Orice tip de orez trebuie clătit de 3-4 ori înainte de a fi gătit, mai ales cel cu bob lung. În acest caz, principalul pericol stă nu atât în praf cât în amidon. Amidonul este cel ce face ca orezul să se lipească și să arate neapetisant și de aceea este recomandată spălarea și a altor legume cu amidon, cum ar fi porumbul sau grâului, până ce apa iese curată.

3. Stridii

Toate fructele de mare trebuie spălate în forma inițială, chiar dacă sunt congelate, deoarece mai pot avea nisip sau sare. În caz contrar, ai mânca toate deșeurile ce ajung în mări și oceane.

4. Lapte și produse lactate

Este recomandat să speli cutiile de lapte și iaurt înainte de a le băga în frigider și înainte de a le deschide, deoarece pe ele pun mâna foarte mulți clienți care se uită la etichetă și imediat ce deschizi ambalajul, toate bacteriile de la oamenii care le-au atins intră în container.

5. Peștele

Peștele crud nu trebuie neapărat spălat, doar dacă ai de gând să-l mănânci așa. Altfel, temperaturile ridicate omoară toate bacteriile, dar dacă începi să-l manevrezi crud, bacteriile se vor împrăștia prin bucătăria ta. Ar trebui, totuși, ca după ce termini de curățat și tăiat peștele să te speli pe mâini, apoi să speli tocătorul și cuțitul folosit.

6. Varza

Indiferent de tipul verzei, aceasta trebuie bine spălată. Dacă urmează să gătești conopidă, care face parte de fapt din aceeași familie a cruciferelor, trebuie să cureți toate mănunchiurile și să le separi pe fiecare. Dacă vrei să prepari varză albă sau roșie, trebuie să arunci primele două straturi, care sunt cele mai murdare, iar pentru a scăpa de insecte și bacterii, pune varza în chiuveta plină cu apă și adaugă un pic de oțet, apoi las-o acolo câteva minute, iar la sfârșit clătește varza cu apă curată.

7. Dozele de suc sau bere

Dozele sunt neprețuite vara, pentru că aluminiul păstrează pentru mai mult timp temperatura scăzută a băuturilor, pe care le face să fie mai gustoase. Dar nu te înfinge într-o doză doar pentru că ți-e sete, mai întâi spal-o sau măcar șterge-o deasupra, deoarece acestea călătoresc, de obicei, în tiruri prăfuite și pe rafturile din magazin le manevrează tot felul de oameni. În plus, dacă ai posibilitatea, toarnă conțiutul dozelor într-un pahar.

8. Salata

Toate legumele verzi sunt extrem de gustoase și sănătoase, dar ține minte să speli salata înainte de a o mânca. Astfel vei scăpa de pământul și gâzele de pe frunze și cel mai indicat este să rupi fiecare frunză și să le lași pe toate în apă rece timp de câteva minute. La sfârșit, trebuie să iei frunzele de salată și să le pui pe un prosop curat și uscat, unde să le lași să se usuce bine.

CITEȘTE ȘI: Delicii pentru serile de toamnă: Cum să găteşti mere coapte cu unt şi nucă la cuptor

9. Merele

Cele mai sănătoase mere sunt cele tinere, care nu trec prin nici un fel de tratament și nu sunt date cu ceară, dar dacă vrei să mănânci un măr iarna, trebuie să-l speli foarte bine. Studiile au arătat că dacă lași merele în apă cu praf de copt timp de 12 minute, majoritatea chimicalelor cu care sunt tratate vor ieși la suprafață.

Comentarii: