LIFESTYLE

Telefonul mobil, pericol pentru bebeluşii nenăscuţi/ STUDIU

Foto: Pinterest.com

Cercetătorii au stabilit că expunerea la radiaţiile telefoanelor mobile în timpul sarcinii afectează dezvoltarea creierului copiilor, putând duce la hiperactivitate, deviaţii de comportament, deficit de atenţie, dezechilibre emoţionale şi dificultatea de a interacţiona cu alţi copii de vârsta lui.

Cercetătorii spanioli au descoperit că telefonul mobil afectează bebelușul din burtica mamei în timpul sarcinii.

Utilizarea telefonului este asociată cu riscul de hiperactivitate și lipsa atenției la copii, conform Institutului Sănătății Globale din Barcelona. Au fost examinate peste 85.000 de mame din Spania, Danemarca, Coreea, Olanda și Norvegia.

Cum afectează telefonul mobil bebelușul din burtica mamei?

În urma cercetărilor efectuate s-a constatat că bebelușii s-au născut și au dezvoltat hiperactivitate pe perioada creșterii. Nivelul de hiperactivitate a crescut începând cu vârsta de 5 ani la peste 50% dintre copiii ai căror mame au folosit constant telefonul mobil în timpul sarcinii.

DE ce s-a mutat Madonna în Portugalia

Cum trebuie să-ți pregătești organismul pentru a NU răci în tot sezonul rece

Cât de des și ce tipuri de CARNE este indicat să consumaţi în funcție de AFECȚIUNILE avute

Totodată, oamenii de știință au observat că micuții ai căror mame foloseau non-stop telefonul în timpul sarcinii au dezvoltat dificultăți în exprimarea emoțiilor, devenind foarte sensibili și vulnerabili din punct de vedere social.

Ce e și mai interesant de precizat e faptul că aceste cercetări s-au efectuat într-o perioadă în care smartphone-urile nu erau dezvoltate, și anume între 1996 și 2002. Astăzi, impactul utilizării telefonului mobil asupra bebelușilor ar fi unul și mai mare.

Laura Birks, unul din cercetătorii care au participat la efectuarea acestui studiu susține „o evidență consistentă a riscului creșterii hiperactivității și a carenței în ceea ce privește concentrarea în rândul mamelor care foloseau mobilul pe întreaga perioadă a sarcinii”, potrivit Independent.co.uk.

Avertisment fără precedent al medicilor: Alimentele pe care le consumăm zilnic ne ucid fără să ne dăm seama

Visezi să ajungi bogat: Sfaturi pentru a atrage abundenţa

Ce să NU faci niciodată când e furtună și fulgeră

În viitoarele investigații este necesară analizarea felului în care radiofrecvența afectează micuții, susține Martine Vrijheid, un alt cercetător care a participat la studiu.

Comentarii: