SANATATE

Ți-e poftă mai mereu de ceva SĂRAT? Ai putea suferi de o boală ce afectează 40% dintre români!

Foto: Twitter.com

Potrivit unui studiu realizat în Brazilia, pe voluntari cu vârsta medie de 73 de ani, care sufereau sau nu de hipertensiune, s-a descoperit că persoanele hipertensive au o predispoziţie spre a mânca alimente mai sărate.

Cel mai probabil, susţin autorii studiului, există un factor genetic care predispune la pofta de sărat, însă este posibil ca aceasta să se dezvolte şi ca nevoie de a masca gustul amărui al anumitor alimente.

INCREDIBIL! Cum îți poate TRANSFORMA apa oganismul

Până se vor descoperi cauzele exacte ale necesităţii exagerate de a ronţăi alimente sărate, medicii recomandă prudenţă în folosirea acesteia, ne sfătuiesc să consumăm maximum 3 grame de sare pe zi şi să fim foarte atenţi la cantitatea de sare din alimentele procesate.

Foto: Pinterest.com

Alte semne ale unei posibile creşteri a tensiunii arteriale sunt durerea în ceafă şi pulsul peste 80.

Numeroase cercetări au scos la iveală că un consum exagerat de sare se face vinovat de un risc crescut de atac cerebral, boli de inimă, afecţiuni renale şi deces prematur, cauzate în principal de hipertensiunea arterială neţinută sub control.

Slăbire prin înfometare? Nici gând! Iată alimentele care te ajută să mănânci MAI PUȚIN

Adevărul despre apa DETOX și alte ape cu VITAMINE

Bebelusii se odihnesc MULT MAI BINE dacă NU dorm cu părinții / STUDIU

Hipertensiunea afectează mai multe organe, dar riscul vital este atunci când boala afectează inima şi creierul.

România este pe locul patru în Europa ceea ce priveşte mortalitatea cauzată de boli ale inimii, potrivit statisticilor.

Foto: Twitter.com

Comentarii: