NUTRITIE

Timpul în care ținem carnea la frigider ne ajută să nu se desfacă la prăjit

Noi, mămicile, suntem provocate zi de zi să gătim pentru familiile noastre, iar după pretențiile tuturor ar însemna să gătim 3-4 feluri de mâncare.

Pentru că toți ai casei mănâncă carne, este ușor să gătesc o garnitură pe care să o așez lângă o bucată sățioasă de pui, porc sau curcan, dar ce te faci când toți cei dragi s-au săturat de veșnicele preparate?

Cel mai simplu sfat e să îi întrebi ce ar prefera să servească, ceea ce am făcut și eu.

Au căzut toți de acord că pentru următoarea masă ar dori să le prepar Gordon bleu, acea bucată delicioasă de carne care conține șuncă și cașcaval în interior.

CITEȘTE ȘI: Cele mai bune aripioare crocante de pui făcute acasă

Timpul în care ținem carnea la frigider ne ajută să nu se desfacă la prăjit

E o super idee! Se prepară repede, are un gust delicios și fiind carne, este un fel sățios.

Iată ingredientele de care avem nevoie:

  • 1 piept de pui
  • 4 felii de șuncă/mușchi file
  • 4 felii de cașcaval
  • 1 lingură muștar
  • sare, piper
  • 2 ouă
  • făină
  • panko/pesmet
  • ulei pentru prăjit

Timpul în care ținem carnea la frigider ne ajută să nu se desfacă la prăjit

Mod de preparare:

Pieptul de pui îl tăiem în 2 bucăți pe care le feliem pe jumătate, obținând 4 bucăți.

Bucățile de carne trebuie bătute ca pentru șnițele, iar pentru aceasta cel mai bun truc este să puneți o folie alimentară pe care să așezați fileurile de pui, apoi le acoperiți cu încă o bucată de folie transparentă și pe urmă le bateți.

În acest mod veți obține o carne subțire și nu veți avea parte de mizerie și stropi pe tot blatul de lucru.

Urmează să condimentăm carnea cu sare și piper, după care ungem cu puțin muștar și așezăm câte o felie de șuncă și o felie de cașcaval.

Rulăm gordoanele și le strângem bine, le așezăm pe o farfurie și le lăsăm la frigider minim 2 ore.

Timpul în care ținem carnea la frigider ne ajută să se lipească carnea mai bine astfel încât să nu se desfacă la prăjit.

CITEȘTE ȘI: Carnea care blochează pierderea memoriei: Descoperirea făcută de cercetătorii americani

Când scoatem carnea din frigider, punem uleiul în tigaie și lăsăm să se înfierbânte la foc mediu.

În tot acest timp batem ouăle cu un praf de sare, dăm carnea prin făină, apoi prin ou și la final trecem fiecare bucată prin panko sau pesmet.

Prăjim carnea în uleiul încins 4-5 minute pe fiecare parte, apoi o scoatem pe șervețele de bucătărie pentru a scăpa de surplusul de ulei.

Gordonul poate fi servit lângă orez, piure, cartofi prăjiți sau chiar o salată de legume.

Să aveți spor la gătit!

Comentarii: