NUTRITIE SANATATE

Toate motivele pentru a iubi morcovii: Vei vrea să mănânci morcovi cruzi în fiecare zi!

Foto: Pinterest.com

Recomandat în curele pentru slăbit datorită numărului mic de calorii (100 de grame de morcov conţin aproximativ 41 calori) și pentru sănătatea ochilor, morcovii ajută, de fapt, în vindecarea mult mai multor boli.

Cele mai importante acțiuni terapeutice se constată în tulburările de creștere la copii, rahitism, anemie, debilitate, demineralizare, surmenaj, oboseală, astenie, extenuare, convalescență, nevrism, avitaminoze, scorbut, potrivit doctorulzilei.ro.

Specialiștii spun că morcovii previn cancerul, au efect anti-îmbătrânire și ajută pielea să fie mai frumoasă, prin conținutul ridicat de carotenoizi (ce dau culoarea portocalie), în principal betacaroten, care este transformat de organism în vitamina A, numită vitamina frumuseții.

CITEȘTE ȘI: Pericol pentru sănătate: Specialiştii avertizează în privinţa morcovilor baby

Morcovii conțin vitaminele B1, B2, B6, C, K, PP, fier, calciu, magneziu, acid folic, fosfor, potasiu și reprezintă un aliment esențial pentru copii, bolnavi, femei gravide și bătrâni.

Este totodată o sursă foarte bună de antioxidante naturale contra cancerelor.

Consumul de morcovi reglează tranzitul intestinal și detoxifică intestinele, având un rol protector împotriva cancerului de colon.

Morcovii cruzi și sucul de morcovi ajută la eliminarea paraziților intestinali.

Morcovii sunt buni și pentru sănătatea ficatului și, de asemenea, are acțiuni antidiareice, laxative, purgative, antiseptice, antibiotice, antiputride, antihemoragice, hemostatice, sedative, fluidizante biliar, regeneratoare hepatic, cicatrizante gastric și intestinal, vermifuge și tenifuge.

CITEȘTE ȘI: Regulile de bază: De ce să ţii cont când cumperi legume proaspete

În afecțiunile dermatologice, morcovul este un real protector al pielii, cu efecte de vindecare în răni, plăgi, ulcerații, iritații, arsuri, eczeme, furuncule, ulcere varicoase, crăpături de călcâie și mâini, pecingine, acnee, bube dulci, escare, degerături, prurit, pete tegumentare, înțepături de insecte.

Comentarii: