NUTRITIE

Trendurile culinare în 2018, potrivit Pinterest

Foto: Pinterest.com

Pinterest, site-ul care inspiră milioane de utilizatori în materie de modă, design interior, alimentaţie, vacanţe, a dat publicităţii câteva preparate despre care previzionează că vor fi la modă în 2018. Bazându-se pe analiza căutărilor celor peste 200 de milioane de utilizatori, cei de la Pinterest.com au ajuns la câteva concluzii interesante.

Friteuza cu aer cald

Friteuzele cu aer cald au fost vedetele anului 2017 în materie de gătit sănătos. Acestea gătesc cu ajutorul aerului cald care circulă în jurul alimentelor făcându-le crocante la exterior şi moi la interior. Pare că în viitor toată lumea va avea un astfel de aparat în casă.

Foto: Pinterest.com

Supele

Supele au devenit un fel de sucuri, fiind din ce în ce mai mult asociate cu alimentele sănătoase. Se găsesc chiar şi îmbuteliate în sticle la fel ca smoothie-urile sau alte tipuri de suc.

Foto: Pinterest.com

CITEȘTE ȘI: 

Cât de indicate sunt, de fapt, exercițiile CU GREUTAȚI /STUDIU

Care este cea mai bună BRÂNZĂ din lume

Super cafelele

Cafelelor li s-au adăugat din ce în ce mai des arome care să le potenţeze beneficiile. De exemplu, diverse tipuri de proteine pudră sau colagen sunt puse în cafea. Pasionaţii de cafea merg şi mai departe şi adaugă în băutura lor preferată banane sau fulgi de ovăz transformând-o într-un smoothie.

Foto: Pinterest.com

Aromele marocane

Potrivit Pinterest, postările despre alimente marocane au crescut anul trecut cu 2579 procente. Utilizatorii au căutat chimen, cardamon, coriandru, măsline, lămâi murate sau mâncăruri înăbuşite.

Foto: Pinterest.com

CITEȘTE ȘI: 

Recomandări inedite ale medicilor: Ce se întâmplă dacă îţi pui ceapă pe gât înainte de culcare

Ce analize medicale TREBUIE să facă un bărbat în mod regulat

Proteinele de origine vegetală

Nu toate proteinele au sursă animală. Lintea, quinoa, cânepa sau fasolea sunt surse excelente de proteine şi pot înlocui carnea în multe preparate.

Foto: Pinterest.com

Mazărea păstăi

Utilizatorii au salvat cu 273% mai multe linkuri despre păstăile de mazăre decât anul trecut. Sunt consumate alături de usturoi, limetă, ulei de măsline şi condimente în loc de gustare.

Foto: Pinterest.com

CITEȘTE ȘI: Culoarea anului 2018, anunțată de Institutul PANTONE: 18-3838 Ultra Violet

Condimentele coreene

Gochujang este unul dintre cele mai căutate condimente pe Pinterest. Are o aromă dulceagă şi poate fi folosit pentru sosuri, marinade sau tocăniţe. Cel mai des este adăugat la preparatele de pui.

Foto: Pinterest.com

Ghee

Ghee este un unt clarifiat, fără lactoză ceea ce îl face preferatul multor utilizatori care urmează anumite diete. Se poate face şi în casă sau poate fi cumpărat de la magazinele cu produse indiene.

Foto: Pinterest.com

Deserturile fără lactate

Deserturile vegane s-au tot îmbunătăţit de-a lungul anilor. Uleiul de cocos a început să substituie din ce în ce mai mult untul, iar seminţele de in ouăle. Unele deserturi fără lactate pot fi mai decadente decât cele clasice.

Foto: Pinterest.com

CITEȘTE ȘI: 

Tunsori pentru femei, la modă în 2018

Modele de unghii la modă în 2018 / Stilul FRENCH

Cocktailurile fără alcool

Cocktailurile fără alcool au devenit din ce în ce mai sofisticate. Au apărut din ce în ce mai multe reţete, cu ingrediente aromate, rare şi cu texturi neobişnuite.

Foto: Pinterest.com

Comentarii: