LIFESTYLE

Tricolorii încep drumul spre barajul de calificare la Mondiale

Naționala masculină de handbal a României a început pregătirea pentru prima fază a calificărilor la Campionatul Mondial din 2021. „Tricolorii” trag tare la antrenamente cu gândul la turneul din Italia, unde pot obține calificarea la barajul pentru Campionatul Mondial din 2021. Selecționerul Rareș Fortuneanu s-a alăturat echipei chiar în ziua în care a împlinit 41 de ani.

„O să joace un fotbal și când ajungem la hotel o să dau o bere cu ocazia împlinirii a 41 de ani. Sper ca la turneul din Italia să ne calificăm în play-off. Plecăm de jos, dar avem jucători de valoare. Partea handbalistică este în progres, partea de coeziune și de voință este calul de bătaie”, mărturiseşte Rareș Fortuneanu, antrenorul naționalei masculine de handbal.

Citeşte şi: Marile secrete ale bărbaţilor: Lucrurile pe care le fac, dar nu le vor recunoaşte niciodată

Trofeul Carpaţi, preludiul pregătirii pentru baraj

Revenit la echipa națională după o pauză de doi ani, Dan Savenco este printre puținii jucători actuali care au prins ultimul turneu final al României, Campionatul Mondial din 2011.

„Cu mulți colegi nu am jucat niciodată. Sperăm să ajutăm cu experiența noastră, trebuie să simțim din nou gustul victoriei. Îmi era dor de națională, este o mândrie să fiu aici” , spune Dan Savenco.

Primele meciuri de pregătire ale echipei naționale vor avea loc la Trofeul Carpati, competiție ce se va desfășura în Bucuresti, pe 28 și 29 decembrie.

„Meciurile de la Trofeul Carpați sunt foarte benefice, sper să arătam foarte bine. Cu suflul nou al lui Rareș Fortuneanu, sper să progresăm și să ajungem acolo unde ne este locul” , îşi doreşte Ionuț Iancu, componentul naționalei de handbal.

Comentarii: