REVIEW

Trucuri care îţi fac viaţa mult mai uşoară: Cum scapi de murdăria din locurile care par imposibil de curăţat

Foto: Pinterest.com

Curăţatea spaţiului dintre plăcile de faianţă, a saltelei sau a grăsimii de pe aragaz şi de pe dulapurile din bucătărie poate fi făcută cu rapiditate dacă avem la îndemână soluţiile potrivite. Specialiştii recomandă câteva metode care pot fi de mare ajutor.

Se apropie sărbătorile şi cei mai mulţi dintre noi suntem pe ultima sută de metri cu ordinea şi curăţenia casei. Pentru a veni în ajutor, specialiştii aduc câteva recomandări care să ne facă sarcina mai uşoară:

Curăţatea spaţiului dintre plăcile de faianţă

Realizaţi o pastă din oţet şi praf de copt, aplicaţi pe spaţiile dintre plăcile de faianţă şi lăsaţi să acţioneze timp de 30 de minute. Îndepărtaţi cu o periuţă de dinţi veche până când spapţiul rămâne curat. Clătiţi suprafaţa cu apă, recomandă brightside.me.

CITEȘTE ȘI: Pete pe covor sau mochetă? Metoda eficientă de curăţare, pe bază de ingrediente din gospodărie

Curăţarea grăsimii şi murdăriei de pe dulapurile din bucătărie

Tot ce trebuie să faceţi este să puneţi apă la fiert într-o cană electrică sau într-un ibric. Îndepărtaţi capacul după ce apa a fiert şi lăsaţi aburii să pătrundă în locurile murdare. Aburul va topi grăsimea pe care o veţi putea îndepărta cu ajutorul unui prosop de hârtie. Reţineţi că această metodă ar putea aduce daune mobilei din cauza umidităţii, fiind recomandată doar în cazul anumitor suprafeţe.

Curăţarea saltelei

Adăugaţi într-un pulverizator un amestec din detergent lichid de rufe şi apă caldă. Pulverzaţi pe saltea şi aşteptaţi câteva minute. În caz că petele nu dispar de la prima încercare, repetaţi opraţiunea.

Eliminarea mirosului neplăcut al maşinii de spălat

Pentru îndepărtarea mirosului neplăcut al maşinii de spălat avem nevoie de oţet şi praf de copt. Adăugaţi o ceaşcă de praf de copt în maşina de spălat şi programaţi un ciclu scurt de spălare. Repetaţi acest pas, dar adăugaţi 0,5 l de oţet.

CITEȘTE ȘI: Sfaturi de la profesionişti: Trucurile care fac mult mai uşoară curăţenia în gospodărie

Curăţarea cuptorului cu microunde

Avem nevoie de un burete de vase, oţet şi un prospo de hârtie. Îmbibaţi buretele în oţet şi puneţi-l în cuptorul cu microunde. Porniţi cuptorul timp de 30 de secunde. Ştergeţi grăsimea şi petele cu un prosop de hârtie. Nu atingeţi buretele până când acesta nu se răceşte, pentru a evita arsurile.

Comentarii: