MODA

Trucuri vestimentare pentru BĂRBAȚI pentru a rezista la peste 35 de grade / GALERIE FOTO

Foto: theidleman.com

Când se anunţă cod portocaliu sau roşu de caniculă şi avem mai multe întâlniri de business, respectarea dress code-ului devine din ce în ce mai complicată.

Chiar dacă temperaturile de afară sunt ridicate, în mediul de business ţinuta rămâne în continuare obligatorie.

„Noi sugerăm domnilor care îşi doresc să păstreze o înfăţişare business să poarte materiale cât mai răcoroase, adecvate acestei perioade a anului. Pentru cămăşi bumbacul 100% rămâne singura variantă acceptată, în timp ce pentru ţesăturile de costum recomandăm lâna 100% foarte subţire ce permite corpului să respire sau ţesăturile ce îmbină armonios lâna, inul şi mătasea oferind astfel un confort sporit purtătorului fără a afecta ţinuta elegantă a costumului. Mai mult decât atât, există materiale special realizate de marii producători de ţesături care, datorită tratamentelor speciale cu nanotehnologie, nu permit supraîncălzirea corpului menţinând astfel o temperatură constantă a corpului.“, este sfatul dat de Alex Tudoroiu, manager al companiei Marsay potrivit businessmagazin.ro

„Pentru un confort termic cât mai eficient este recomandat ca materialul costumului să fie o ţesătură Panama. Acest tip de a ţese materialul textil (Panama weave) îi conferă mai multe proprietăţi pretabile purtării în anotimpul călduros: este mai aerisit, iar organismul se răcoreşte mult mai rapid. Costumul ce se identifică cel mai bine cu anotimpul estival este costumul de in. Chiar dacă mulţi refuză purtarea acestui costum din motivul şifonării excesive, se recomandă totuşi purtarea acestuia datorită confortului chiar şi în cele mai călduroase zile. Şifonarea face parte din eleganţa inului. Alte variante pentru purtare în zilele călduroase sunt costumul de bumbac, costumul din amestec de lână cu mohair şi costumul din amestec de lână şi mătase“, susține și Vlad Mariş, cofondator al Mariş Made-to-measure.

Sex la telefon? JOCURI erotice care îţi vor condimenta relaţia

SURPRINZĂTOR! Ce NU știai despre consumul de alcool

INEDIT! PortoVino, poșeta cu vin LA PURTĂTOR / GALERIE FOTO

Eleganţa, şi în afara mediului de business

Oamenii care îşi doresc să îşi păstreze eleganţa şi în afara mediului de business pot alege din nenumărate variante smart-casual.

Pentru pantaloni, lâna rămâne prima variantă, însă de asemenea se pot purta pantaloni chinos sau de tip jeans.

Cămaşa rămâne o piesă de rezistenţă oferind pe lângă confortul sporit şi o imagine curată şi elegantă a purtătorului. Pentru cazurile foarte relaxate, la perechea de jeans domnii pot asorta un tricou polo din bumbac natural.

Accesoriile oferă întotdeauna un plus de personalitate purtătorului

Dacă purtarea cravatei nu este obligatorie, se poate renunţa la aceasta lăsând primul nasture de la cămaşă deschis. Dacă totuşi ţinuta nu permite lipsa cravatei, există variante de vară pentru aceasta: cravata tricotată sau cravata din mătase şi in. Pentru un plus de originalitate se poate purta însă o batistă de buzunar viu colorată.

Cea mai aşteptată funcţie de la WhatsApp, activată curând

INCREDIBIL! Cum îți poate TRANSFORMA apa oganismul

Soluţia pentru o dantură perfectă: Cea mai ieftină metodă de albire a dinţilor

Pentru cei mai mulţi subiecţi însă, în perioada călduroasă accesorizarea devine o provocare. „Dintr-o dată cravata devine din ce în ce mai greu de suportat şi, în acelaşi timp, o pălărie Panama parcă e indispensabilă“.

O altă variantă este folosirea unui sacou de in. În situaţia temperaturilor de cod roşu, se poate renunţa la sacou, dar va fi totuşi ţinut în maşină, pentru orice eventualitate. Consultantul are însă o regulă extrem de strictă: „Pantalonii scurţi nu sunt potriviţi pentru business. Locul lor este numai în vacanţă“.

Care este CEA MAI BUNĂ ZI pentru SEX? Cercetătorii au găsit răspunsul

Poziţii erotice pentru penetrare adâncă care îți asigură garantat orgasmul

Tipuri de sex INTERZISE prin lege. Cei care le practică pot ajunge după gratii

Fără șosete!

Un alt artificiu vestimentar se poate face în cazul şosetelor, mai explică Vlad Mariş. Odată cu sosirea verii, se preferă purtarea pantofilor specifici anotimpului: loafer şi mocasini. Astfel, în timpul purtării acestor pantofi, se va renunţa la purtarea şosetelor. „Urmând aceste sfaturi“, este de părere Mariş, „veţi reuşi să îmbinaţi utilul cu plăcutul în cazul vestimentaţiei de vară, păstrând în acelaşi timp aerul sobru şi elegant al unei ţinute business.“

Comentarii: