REVIEW

Tu ştii ce salariu meriţi? A apărut platforma care îţi spune câţi bani poţi cere angajatorului

turnulsfatului.ro

Cei care vor să se angajeze și nu știu ce salariu să negocieze, precum și cei care au deja un loc de muncă și vor să știe cât căștigă față de colegii de breaslă pot consulta primul comparator salarial din România. Platforma vine și în ajutorul celor care vor să plece în străinătate și nu știu ce salarii se oferă în domeniul lor.

Paylab funcționează pe baza datelor introduse de utilizatori, care trebuie să completeze un chestionar cu 14 întrebări pe baza cărora aplicaţia îi compară, în funcţie de venituri, cu alţi candidaţi care au o pregătire similară în domeniu. Platforma are până acum aproape 165 de mii de salarii din România indexate, reprezentative pentru 600 de posturi.

CITEȘTE ȘI: Studiu îngrijorător: Ziua de salariu provoacă probleme cu tensiunea arterială

„Am ales poziția de vânzător cu experiență 3-5 ani și cu un salariu de bază de 1.700 de lei. Vârsta: să spunem 22 de ani, locul de muncă: București, studiile: învățământ liceal cu bacalaureat şi acum se vor genera rezultatele. Salariul nostru este de 1.700 de lei, însă salariul mediu pentru această poziție este de 1.918 lei, asta înseamnă că avem un salariu cu 11% sub medie.”, explică Ana Călugăru, PR-ul companiei de rercrutare care a lansat platforma, pentru digi24.ro.

Comparatorul salarial le poate fi util și celor care se gândesc să plece la muncă în străinătate, pentru că baza de date a platformei cuprinde informații din 17 state din Europa, dar şi în Africa.

„Dacă în România ar fi poate mai ușor să aflăm care sunt salariile, atunci când vrem să ne mutăm din țară acolo chiar este o zonă de ceață totală. Nu știm cât am putea să câștigăm și platforma ne arată lucrul acesta”, mai spune Ana Călugăru.

CITEȘTE ȘI: Ce SALARIU avea Nicolae Ceauşescu? Diferența față de conducătorii de astăzi ai României

Datele de la fiecare respondent sunt valabile timp de un an și nu există niciun fel de interferențe cu informațiile introduse, iar toate datele din sondajul salarial sunt anonime, precizează reprezentanții Paylab.

Comentarii: